Sun protection

Dans mee met de challenge en maak zonbescherming nóg leuker!

21 maart 2024

Insmeerlied

Zonbescherming, het klinkt misschien niet zo cool, maar het is wel heel belangrijk. Inmiddels is het wel duidelijk dat UV-straling behoorlijk schadelijk kan zijn voor de huid. We deelden eerder al tips hoe jij insmeren leuk kunt maken voor je kids, maar we hebben nu wel een hele leuke manier bedacht hoe jij je kleine erbij kunt betrekken. Benieuwd? Lees snel verder en doe mee met de challenge!

Bij Naïf zijn we altijd op zoek naar creatieve manieren om je kids te betrekken bij belangrijke onderwerpen die misschien nog een beetje ingewikkeld (of saai) voor ze zijn. Hoe maak je thema’s als duurzaamheid, persoonlijke verzorging en zonbescherming toch leuk, interessant en leerzaam voor ze? Nu de lente is begonnen en de zon zich af en toe weer laat zien wordt vooral die laatste weer heel belangrijk. Want verbranden, dat willen we natuurlijk niet.

Wij geloven dat zonbescherming niet alleen bestaat uit insmeren met een goede zonnebrand. Het is veel breder dan dat: weren, kleren, smeren. Wat dat inhoudt? Nou, dat naast zonnebrand, ook de schaduw en bedekkende kleding helpen bij het beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. En die boodschap willen we natuurlijk zo veel mogelijk verspreiden!

Doe mee met de challenge!

Daarom hebben we nu ons eigen insmeerlied gemaakt. Ja, echt waar! Met dit lied leren je kids hoe ze zichzelf het beste kunnen beschermen tegen de zon. Ook hebben we een poster gemaakt voor thuis. Even de checklist langs voordat jullie de zon in gaan en dan zit het helemaal goed met die bescherming. En dat verdient natuurlijk ook een diploma!

Doen jullie mee met de challenge? Dans mee en tag ons op Instagram. Laten we samen iedereen aan het dansen (en smeren!) krijgen deze zomer.

Je vindt het hele pakket met lied, diploma en poster hier. Vier de lente, maar wel beschermd!

Van België? We hebben ook een Vlaams lied.