Kids

Insmeertips voor coole kids en ideeën voor avontuurlijke wandelingen tijdens het paasweekend

24 March 2023

DSC08316

Als er heel hard wordt geroepen "ik heb de paashaas gezien!!" weten we hoe laat het is: het paasweekend staat voor de deur! Misschien knutselen jouw minis wel paashaasjes van eierdozen bij de kinderopvang - leuke deco voor in huis! Vraag jij je af hoezo zonnebrand echt in je tas hoort tijdens het paasuitje, of je het dit jaar weer aandurft om eitjes te beschilderen en hoe je een rustige wandeling kan maken met je kiddo's als zij daar nou écht even geen zin in hebben? No worries - onze tips staan voor je klaar! Lees verder.

Hoe jouw familie ook graag Pasen viert, het lange paasweekend is perfect om er met je kids op uit te gaan. Bij Naïf vinden we het heerlijk om de natuur op te zoeken. Pyjama uit, laarsjes aan, en last-but-not-least: (en ook al in de lente, echt!) niet vergeten in te smeren met zonnebrand. Ook al is de lentezon minder fel dan de zomerzon - het is nu al belangrijk om je kleintjes te beschermen tegen schadelijke UVA en UVB stralen.

Omdat we bij Naïf weten dat insmeren vaak niet de favoriete taak van de kleintjes is, hebben we onze beste tips voor je verzamelt. Ready voor een no-drama insmeerpartij? Let's go:

Insmeertips voor coole kids

Een lachend gezicht: puntje, puntje, streepje, maantje: teken met de zonnebrandcrème leuke figuren op de huid van je mini, zoals een lachend gezicht. Dan mogen ze het zelf uitsmeren - en zelf kiezen, wat de volgende tekening wordt.

Insmeer-wedstrijd: Wie smeert z'n gezicht sneller in, papa of kind? De winnaar mag het volgende lichaamsdeel kiezen dat wordt ingesmeerd!

Zonnecrème als superpower tegen verbranding: vertel het verhaaltje van het coole ridderharnas (de zonnecrème) die de huid beschermt tegen verbranding! Of wat dacht je van een magische beschermende laag crème die kinderen tijdelijk onzichtbaar maakt?

Cijfers raden: Voor kids die al op school zitten kun je cijfers van zonnebrandcrème op het gezicht of op de rug tekenen. Je mini mag het cijfer raden!

Keuze geven: Laat je kids zelf beslissen of ze vandaag liever zonnecrème uit de tube of zonnebrandspray willen gebruiken. Zelfbeschikking maakt ons beter bereid tot samenwerken en opeens gaat het insmeren veel makkelijker!

Ready, steady, go: van top tot teen ingesmeerd? Dan ben je eindelijk klaar om te genieten van wat de lentezon. Worden je kids minder enthousiast van een lange wandeling? Maar er dan een avontuurtochtje van!

De beste tips voor "wandelen-is-stom" mopperaartjes:

  • Maak er een dans-of zingfeestje van: zing het lievelingsliedje van je kleine - en iedereen mag mee doen! Iedereen bedenkt één voor één een gekke dansmove die iedereen na moet doen. Voor oudere kids: laat iedereen de dansmove onthouden. De volgende die een dansmove bedenkt moet eerst de voorgaande nadoen. Zo vergeet je kleine bijna dat 'ie überhaupt aan het wandelen is!

  • Mini-racejes: Wie als eerste bij het bankje/de grote boom/de vuilnisbak is, wint! Je zult ervan opkijken hoe snel je kids opeens wegracen, want logisch: iedereen wilt winnen!

  • Speeltuin met picknick als doel: een toffe grote speeltuin als doel, de allerleukste glijbaan of het lievelingsklimrek van je mini motiveren kleine en grote kids om goed door te lopen. Als jullie je doel hebben bereikt, kun je heerlijk relaxen op de picknickdeken, van je snacks genieten en je kids los laten gaan. En wie weet, misschien heeft de paashaas nog wel een paaseitje ergens onder de glijbaan verstopt...

  • Wilde bende: stampen en trompetteren als een olifant, springen als een kangaroe of galopperen als een paard - iedereen krijgt een beurt en mag kiezen, als welk dier jullie de volgende 50 meter gaan afleggen! Met zoveel actie kan de wandeling niet meer vervelen.

Als de paashaas dan ook nog de allerlekkerste paaseitjes onderweg af en toe verstopt, wordt het vast een onvergetelijk paasweekend voor je kleintjes. Fijne Pasen!

Inhoud