De eerste 1000 dagen

Misschien heb je het weleens gehoord in een podcast, of gelezen in de krant: de eerste 1000 dagen. Bij Naïf willen we alle ouders helpen om zo goed mogelijk voor hun kinderen te zorgen. Dat doen we door producten te maken én door ouder te ondersteunen tijdens deze belangrijke en uitdagende periode. Maar wat zijn die eerste 1000 dagen eigenlijk, en waarom zijn ze zo belangrijk? Daar vertellen we je graag meer over.

Billendoekjes verschoonmoment

Van eicel tot dreumes

Tijdens de eerste 1000 dagen groeit een kind uit van een eicel tot een pratende en lopende dreumes. Deze periode begint namelijk al bij de conceptie en loopt tot (ongeveer) de tweede verjaardag van een kind. Een belangrijke periode met heel veel mijlpalen dus. 

Je kunt je vast voorstellen, dat alles wat er tijdens deze eerste 1000 dagen gebeurt, effect heeft op de verdere ontwikkeling van jouw kleine. Elk boekje dat gelezen wordt helpt bijvoorbeeld bij de taalontwikkeling. 

Alle ouders willen natuurlijk goed voor hun kids zorgen en wij zijn er voor alle ouders en hopen een extra steuntje in de rug te kunnen bieden.

Van eicel tot dreumes

Huidverzorging tijdens de zwangerschap

Hoe wij er voor alle ouders proberen te zijn tijdens de eerste duizend dagen? Dat begint dus al in de zwangerschap.

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief delen we handige tips en tricks die aansluiten bij de zwangerschapstermijn. En met onze buikbalsem en zwangerschapsolie ondersteunen we de groeiende en veranderende huid en kun je een ontspannen moment creëren.

We streven ernaar om ingrediënten en verpakkingsmateriaal te gebruiken met een minimale impact. Zonder hormoonverstorende ingrediënten of stoffen die de gevoelige, zwangere huid kunnen aantasten.

Huidverzorging tijdens de zwangerschap
Zwanger? Wij zijn er voor je!

Zwanger? Wij zijn er voor je!

Als je zwanger bent verandert er een hele hoop. En dat is best spannend! Die eerste 1.000 dagen zijn erg belangrijk voor een baby. Laat ons je helpen met al je vragen en zorgen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van.. nou alles eigenlijk!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?
Uitgerekende/Geboorte datum
mm
dd
yyyy

Ingrediënten van natuurlijke oorsprong

En ook als die kleine er dan eindelijk is. Na negen maanden beschermd in de buik krijgt die gevoelige babyhuid het opeens behoorlijk zwaar te verduren, met al die indrukken van buitenaf.

De babyhuid heeft niet veel nodig, toch zijn er een aantal producten die de kwetsbare huid van de allerkleinste beschermen en ondersteunen. En dan wil je producten met ingrediënten van natuurlijk oorsprong en zonder troep zoals microplastics. Denk bijvoorbeeld aan een badolie om de huid te voeden tijdens het badderen. Of een zinkcrème ter voorkoming van luieruitslag.

Zachte verzorging, zonder zorgen.

Ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Onze bestsellers

Meer dan alleen producten

Maar bij Naïf doen we meer. Naast onze producten helpen we ouders ook graag op weg tijdens de eerste 1000 dagen. Dit doen we met handige tips over huidverzorging, zwangerschap en ouderschap. We geven je een kijkje in écht ouderschap, dus ook de zware momenten. En helpen je waar we kunnen. Een kind opvoeden, dat kun je niet alleen, daar heb je een netwerk voor nodig. En wij zijn graag onderdeel van jouw netwerk door je zorgen te verminderen en antwoord te geven op al jouw vragen. Met behulp van experts natuurlijk!

Meer dan alleen producten

In gesprek met experts

Maatschappelijk betrokken

Ook vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Als B Corp gebruiken we ons bedrijf als een ‘force for good’: wij willen helpen! Hoe we dit doen? Door iedereen een goede start te bieden, ongeacht je achtergrond. Daarom steunen we goede doelen en doneren we producten waar we kunnen. We fietsten al eens langs alle Kinderziekenhuizen van Oranje om geld op te halen en we werken samen met het Armoedefonds, Because We Carry en Fris Supermarkt. Zo krijgt iedereen een kans op een goede start tijdens de eerste 1000 dagen.

En de eerste 1000 dagen gaat over meer dan verzorging en voeding. Daarom zetten we ons ook in voor andere thema’s die belangrijk zijn voor een goede start, zoals voorlezen.

Maatschappelijk betrokken