Beter uit de test dan de Consumentenbond en TestAankoop beweren

Bij Naïf geloven we in eerlijkheid en transparantie. Vorig jaar kwam onze SPF30 zonnebrandcrème voor volwassenen als ‘afrader’ uit de test van de Consumentenbond en TestAankoop. En daar waren we behoorlijk verbaasd over. Een jaar lang hebben we keihard gewerkt om uit te zoeken hoe dit kan en te laten zien dat onze zonnebrand wél doet wat ’ie belooft en wat denk je? Gelukt! Want ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft onze zonnebrand met succes getest.

Rectificatie: In onze eerdere visuele uitingen werd mogelijk de indruk gewekt dat dit logo en deze boodschap door de NVWA wordt ondersteund of van de NVWA afkomstig is. Dit is niet het geval. Het gaat hier om de visie van Naïf ten opzichte van de behaalde testresultaten.

Collection page asset consumentenbond

We schrokken natuurlijk enorm van de uitslag van de Consumentenbond en TestAankoop, waarin zij claimen dat onze SPF30 voor volwassenen (2023) niet zo goed beschermt als beloofd. Wij waren namelijk overtuigd van de bescherming en waren niet bang om dat te bewijzen. Daarom lieten we de zonnebrand nog eens testen door het onafhankelijke laboratorium Helioscience én ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nam ons product onder de loep. Wat denk je? Drie onafhankelijke tests lieten een ruime SPF 30 zien! En daarmee is onze SPF30 nu waarschijnlijk de best geteste zonnebrand op de markt, want we weten bijna zeker dat geen enkel ander product drie keer (positief) is getest!

We zeiden het al: wij geloven in transparantie en dus nemen we je graag mee achter de schermen van Naïf, waar onze oprichters Jochem en Sjoerd persoonlijk de resultaten van de Consumentenbond test bespreken en hoe zij dit hebben ervaren.

Help ons de industrie te veranderen!

Wij roepen de Consumentenbond op om hun testrapporten te delen, net zoals wij onze rapporten met hun hebben gedeeld. Waarom dit belangrijk is? Door de rapporten naast elkaar te leggen kunnen we eindelijk op zoek naar een verklaring voor de grote verschillen in uitslag. En daardoor kunnen we een onjuiste negatieve uitslag in de toekomst voorkomen!  Consumentenbond, laat ons je rapporten zien!

Wil jij ons helpen? Dat kan! Deel onze oproep ‘m op je socials of stuur ‘m in een mail naar de Consumentenbond en zet je in voor meer openheid en transparantie. Samen kunnen we de industrie verbeteren.

Deel 'm op je Instagram!Stuur een e-mail naar de Consumentenbond

Help ons de industrie te veranderen!

Beter uit de test

We schrokken natuurlijk enorm van de uitslag van de Consumentenbond en TestAankoop, waarin zij claimen dat onze SPF30 voor volwassenen (2023) niet zo goed beschermt als beloofd. Wij waren namelijk overtuigd van de bescherming en waren niet bang om dat te bewijzen. Daarom lieten we de zonnebrand nog eens testen door het onafhankelijke laboratorium Helioscience én de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. En daarmee is onze SPF30 nu waarschijnlijk de best geteste zonnebrand op de markt, want we kunnen ons niet voorstellen dat er een ander product is dat drie keer is getest!

Beter uit de test

Een groter probleem

Minerale zonnebrand werkt anders dan traditionele zonnebrand. Daarom is het ook belangrijk dat het op een andere manier getest wordt én in een laboratorium dat hierin gespecialiseerd is. Helaas gebeurt dit niet altijd. Zo komt minerale zonnebrand (onterecht als je het ons vraagt) in een negatief daglicht. En dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Dit terwijl er veel voordelen aan minerale zonnebrand zitten, en zonnebrand juist aangemoedigd zou moeten worden. Hoe dat testen precies werkt?

consumentenbond arm

Dit is wat er is gebeurd

We hebben het afgelopen jaar dus hard gewerkt om alles te dubbelchecken en in gesprek te gaan met de Consumentenbond over de grote verschillen in onze testresultaten. We willen er namelijk voor zorgen dat tests in de toekomst goed worden uitgevoerd, niet alleen voor ons, maar voor alle zonnebrand.

Omdat we van transparantie houden nemen we je mee op onze reis. Kun je precies zien hoe hard we hebben gewerkt ;).

Dit is wat er is gebeurd

FAQ - Frequently Answered Questions

Tijdens onze communicatie met de Consumentenbond en TestAankoop kregen we veel vragen. Is helemaal niet erg, wij zijn bereid ze te beantwoorden! Maar sommige vragen kwamen wel erg vaak voorbij. Daarom hebben we ze nog één keer beantwoord. En misschien worden jouw vragen hiermee ook wel beantwoord!

FAQ - Frequently Answered Questions