Baby & kids

Naïf Chats: in gesprek met Kids and Carrots Kinderopvang

27 maart 2024

Kids and Carrots

In de rubriek Naïf Chats gaan we in gesprek met onze partners. Deze keer doen we dat met Kids and Carrots. Met vijf kinderopvanglocaties in Den Haag gaan er een hoop billendoekjes doorheen. En nu het lente is en er weer meer buiten gespeeld gaat worden is het ook belangrijk om de kids te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Daarom vroegen wij Kids and Carrots alles over de keuze voor Naïf en hoe zij zorgen voor de beste start.

“Bij Kids and Carrots vinden we het belangrijk dat we kinderen leren om zich bewust te zijn van de wereld om zich heen. We houden de groepen bewust iets kleiner dan wettelijk toegestaan. Zo mogen er zestien kinderen vanaf twee jaar op een groep volgens de regels, maar is dat bij ons maximaal twaalf. Kinderen krijgen hierdoor letterlijk meer ruimte om te groeien en ontwikkelen. Ook duurzaamheid en groene kinderopvang is voor ons heel belangrijk. We nemen de kinderen mee om flessen te recyclen en kweken onze eigen kruiden en kiemplantjes. De natuur wordt dus echt naar binnen gehaald en we nemen onze verantwoordelijkheid zodat de kids kunnen opgroeien met een mooie toekomst in het vooruitzicht.”

“We mixen de principes van verschillende pedagogen zoals Emmi Pikkler, Thomas Gordon en Reggio Emilia met onze eigen visie op duurzaamheid, biologisch eten en positief opvoeden. We kiezen dus bewust om samen te werken met merken met eenzelfde soort visie, zoals Naïf. Op een kinderopvang gaan er een hoop billendoekjes doorheen, daarom is het niet meer dan logisch dat we kiezen voor een plasticvrije variant. Zo dragen wij ons steentje bij aan een planeet met minder plastic en een schonere toekomst voor de kids die wij opvangen.”

“De natuur is dus een belangrijk thema bij Kids and Carrots en we praten samen met de kinderen ook veel over de seizoenen. Nu de zomer eraan komt hebben we het dus ook vaak bewust over de zon. Zonbescherming vinden we erg belangrijk en in de zomer gaan alle kinderen ook ingesmeerd en met een pet op buiten spelen. We proberen ze dus ook echt bewust te betrekken bij het belang van zonbescherming. Maar kleine kinderen kunnen zichzelf vaak nog niet insmeren en hebben hier dus hulp bij nodig. De samenwerking met Naïf en jullie insmeerlied kan hier hopelijk bij helpen.”

Misschien heb je het al gezien op ons Instagram-account, maar wij gingen langs bij Kids and Carrots met ons gloednieuwe insmeerlied en dat was een groot succes! Wil je thuis ook aan de slag met zonbescherming, zodat jouw kleine hier alles over weet voordat de zomer begint? Wij hebben een pakket samengesteld met lied, poster en diploma voor thuis.