Personal care

Hoera! Onze B-Corp score is van 89,4 naar 111,9!

20 December 2023

b-corp

Na hard werken en een hoop verbeteringen is Naïf opnieuw B-Corp gecertificeerd! De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ons bedrijf te gebruiken om een positieve impact te maken, en goed nieuws: hard werken loont. Onze score is van 89,4 naar 111,9. Hier lees je alles over de stappen die we afgelopen jaren hebben gemaakt en hoe we de industrie proberen te verbeteren.

Allereerst vraag jij je misschien af: wat is een B-Corp eigenlijk? Een B-Corp, of Benefit Corporation, is een officiële certificering voor commerciële bedrijven die een positieve impact maken op de maatschappij en de wereld. Niet alleen het product zelf, maar ook de non-profit activiteiten van het bedrijf worden goed bekeken bij het uitgeven van het certificaat. Een B-Corp score is opgebouwd uit de volgende pilaren: werknemers, gemeenschap, bestuur, milieu en klanten. En we kunnen met trots melden dat we op alle pilaren zijn verbeterd!

Al deze pilaren krijgen een individuele score door middel van een puntensysteem en daaruit ontstaat dan een eindscore. Om het certificaat te krijgen moet je in totaal minimaal 80 punten scoren. Onze vorige score was 89,4 en nu, drie jaar later, hebben we onze score weten te verhogen naar 111,9! Wow!

In ons impact rapport heb je al kunnen lezen hoe we dat we continu werken om ons bedrijf en onze producten te verbeteren zodat onze voetafdruk op de aarde nog een beetje kleiner wordt. Vorige week hebben we daarom al uitgebreid afscheid genomen van ons geliefde doucheschuim, maar dat is niet alles. Wij geloven dat het een constant proces is van leren en verbeteren en hierover zo transparant mogelijk zijn. Daarom willen we je graag vertellen over een aantal verbeteringen die we hebben doorgevoerd.

1. Werknemers 

Werknemers zijn heel belangrijk, want zonder werknemers zouden we de industrie niet kunnen veranderen. Ons team is in de afgelopen jaren hard gegroeid en bestaat uit mensen die echt geloven in de missie van Naïf. Daar zijn we heel dankbaar voor! Zijn zorgen voor het bedrijf, en als bedrijf zorgen wij voor hen. Good care is in our core. Juist omdat we zo hard zijn gegroeid hebben we alles wat we voor elkaar doen nu vastgelegd in een handboek, zodat iedereen het kan zien. Denk bijvoorbeeld aan inspiratiesessies over impact en het investeren in de (persoonlijke) ontwikkeling van onze medewerkers door middel van trainingen!

2. Gemeenschap

Onze missie is altijd geweest om alle ouders te helpen. Dit hebben we nu omgezet in een formele commitment! En we zijn nog selectiever geworden over samenwerkingen. Onze partners worden niet zomaar gekozen, maar moeten voldoen aan een heleboel strenge eisen. Zo weten we zeker dat ze écht bij onze missie passen.

3. Bestuur

Het verminderen van onze impact op de planeet was natuurlijk altijd al het doel van Naïf, maar we hebben het nu ook vastgelegd in al onze persoonlijke doelen. Dat betekent dat iedereen zich bewust inzet om onze impact te verminderen!

4. Milieu

Dat we bezig zijn om onze impact op het milieu te minimaliseren, dat weet jij natuurlijk al lang. Maar wat hebben we dan precies gedaan? In ons impactrapport kon je lezen dat we de uitstoot van al onze producten even flink onder de loep hebben genomen. Deze inzichten hebben we ook meegenomen in onze toekomstplannen. Zo zijn we gestopt met het produceren van ons heerlijke doucheschuim, omdat de verpakking net iets meer negatieve impact had dan we van tevoren dachten. 

5. Klanten

Jij staat bij ons centraal: de producten waar jij zo’n fan van bent zijn allemaal gemaakt met jou, je baby en je baby’s baby in gedachten. Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we een speciale tool geïnstalleerd die ons daarbij helpt!

Wij zijn super trots op ons harde werken, maar we zijn er natuurlijk nog niet! We werken er constant aan om onszelf en onze producten nog verder te verbeteren. Wil je meer weten over onze missie en onze doelen, je leest er alles over in ons impact rapport.

Inhoud

Onze bestsellers

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?