Personal care

Bye bye doucheschuim

12 December 2023

Naïf handjes SEO responsibility page

Bij Naïf vinden we het belangrijk om kritisch te blijven op onszelf. En als we er dan achter komen dat een van onze producten toch niet helemaal aansluit bij onze missie, dan zijn we eerlijk naar onszelf. En naar jou! Een beter milieu begint immers bij onszelf. Daarom zeggen wij onze doucheschuim binnenkort vaarwel.

Soms maak je een product met de beste intenties. Onze doucheschuim is gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zonder microplastics en heeft vier verschillende - maar allemaal even lekkere - geuren. Het verzorgt de huid en geeft je dat spa gevoel, gewoon thuis onder de douche. Maar ja, wat blijkt? De verpakking is niet zo duurzaam. En dat past natuurlijk niet bij ons.

In 2022 werd 27% van onze CO2-uitstoot veroorzaakt door onze verpakkingen. En laat die aluminium verpakking van het doucheschuim nou de grootste impact op het milieu hebben. Om aluminium te produceren is veel energie nodig en het winnen van de grondstof die nodig is voor het maken van aluminium (bauxite) is erg vervuilend. Aluminium kan daarnaast ook niet zo makkelijk gerecycled worden en om het heerlijke schuimige effect van onze schuim te creëren, moet er gas toegevoegd worden. En die gassen hebben ook weer een flinke CO2-afdruk. 

In de afbeelding hieronder laat de CO2-afdruk van verschillende verpakkingsmaterialen zien.

Om deze redenen hebben we een tijdje geleden al besloten om onze doucheschuim niet meer te produceren. En nu begint de voorraad langzaam op te raken. Dus voordat ze uitverkocht zijn, willen we jou nog een laatste kans geven om je favoriete variant(en) in te slaan. Dus wees er snel bij voordat ze op zijn!

Omdat we alle ouders willen helpen, hebben we een deel van onze voorraad ook gedoneerd aan organisaties die hulp bieden aan families die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zoals Ace Fitzgerald, FRIS Amsterdam, Omgekeerde Supermarkt en Because We Carry.

Enne.. no worries. We zijn achter de schermen natuurlijk druk bezig zodat we snel een milieuvriendelijk alternatief kunnen aanbieden. Wist je trouwens dat je onze Badschuim en Wasgel voor baby’s en kids ook prima zelf kunt gebruiken? De milde Naïf geur is namelijk lekker voor jong en oud. En je kunt ze nog navullen ook!

Wil je meer lezen over de impact van onze producten en ons streven naar een betere en schonere wereld, download dan ons impact report hieronder.

Inhoud

    Onze bestsellers