In deze actievoorwaarden vind je meer informatie over de afname van De eerste 1.000 dagen babybox (verder benoemd als Het Product), die wij, Naïf Care in samenwerking met Etos en Ouders van Nu aanbieden.

Deze actievoorwaarden zijn van toepassing op het moment dat jij Het Product bij ons afneemt. Voor privacy gerelateerde vragen naar aanleiding van deze actievoorwaarden, verwijzen we je graag door naar onze Privacy Voorwaarden. Voor alle vragen, opmerkingen of klachten over deze actievoorwaarden, kun jij contact opnemen via de volgende contactgegevens:

Naïf Care B.V. Hellingweg 86 2583 WH Den Haag support@naifcare.com

Door aanvraag van Het Product accepteer je deze actievoorwaarden. Daarnaast ga je door aanvraag van Het Product ook akkoord met onze Privacy Voorwaarden en onze Algemene Voorwaarden.

1. Naïf Care heeft het recht om deze actievoorwaarden te wijzigen en raadt je dan ook aan om deze voorwaarden regelmatig te checken.  2. Door Het Product aan te vragen neem je een dienst af bij Naïf Care. Dit betekent dat Naïf Care het recht heeft om e-mails te sturen, zoals dit ook in onze Privacy Voorwaarden staat. Je hebt ten alle tijden het recht om je uit te schrijven voor onze e-mails. Dit kan via de link onderin de e-mail die je krijgt. Houd er wel rekening mee, dat wanneer jij je uitschrijft, wij je geen e-mails meer mogen sturen, dit geldt ook voor e-mails over jouw wachtlijst positie. Hierdoor kunnen we je dus niet op de hoogte houden wanneer er een babybox voor je klaar ligt. 3. Het Product dient aangevraagd te worden via het inschrijfformulier op onze website. Voordat deze opgehaald kan worden bij een Etos locatie. Na aanvraag ontvang je van ons een bevestigingsmail (let op: dit kan even duren!). Wij gaan ervan uit dat mensen verantwoordelijk omgaan met het aanvragen van Het Product en dit maar één keer per kind doen. 4. Jouw persoonsgegevens worden op dit moment niet gedeeld met andere deelnemende partijen, maar dit kan op elk moment gewijzigd worden. Wel wordt de gekozen ophaallocatie gedeeld met Etos in verband met distributie van Het Product. 5. Het Product kan opgehaald worden bij de Etos locatie naar keuze. Daarbij moet je kunnen aantonen dat je Het Product eerst hebt aangevraagd via onze website, door het laten zien van de bevestigingsmail die je hebt gekregen na het aanvragen van Het Product. 6. Om Het Product te kunnen ontvangen dient er bij het ophalen bij de Etos locatie ook een Etos klantenkaart gescand te worden. Heb je deze nog niet, dan kun je deze aanvragen bij de medewerker in de winkel. 7. Het Product is niet gratis. Door het aanvragen van Het Product ga je akkoord met een betaling van €4,95 aan Naïf Care, te voldoen tijdens het ophalen van Het Product bij de Etos ophaallocatie naar keuze. 8. Voorafgaand aan het ophalen van Het Product heb je ten alle tijde het recht om hiervan af te zien. Wil je dat wij jouw gegevens verwijderen dien je dat bij ons aan te geven via ons e-mailadres support@naifcare.com. Meer hierover kun je vinden in onze Privacy Voorwaarden. 9. Na afhalen van Het Product bij de gekozen Etos locatie kan Het Product niet geretourneerd worden. Ook niet wanneer de verpakking nog gesloten is. 10. De inhoud van Het Product en de waarde hiervan kan variëren.  11. Het Product kan niet eerder dan 1 maart 2024 opgehaald worden bij Etos.