Baby

Baby fotoboek in elkaar draaien? Zo maak je de leukste albums!

14 oktober 2021

Fotoboek baby en kids

In dit artikel kon je al het een en ander lezen over een baby fotoshoot. Natuurlijk extra leuk als die foto’s in een fotoboek terechtkomen. Je kunt ervoor kiezen om met schaar en lijm aan de slag te gaan, maar je kunt ‘m ook online vormgeven. Wat je ook kiest, je wilt dat het er leuk uit komt te zien en daar zijn aardig wat tips en tricks voor die we graag met je delen.

First of all: je kunt er voor kiezen om een jaarboek te maken (en dit jaarlijks te herhalen, respect hiervoor trouwens), of om de boeken bijvoorbeeld per kwartaal in te delen (je moet er maar tijd voor maken). Dat laten we geheel aan jou over. Zo kun je ze in ieder geval indelen:

1. Iedere week een nieuwe foto

Als kersverse ouder maak je waarschijnlijk dagelijks nieuwe foto’s, het eerste levensjaar. Leuk als je een boek maakt van week 1 tot en met week 52, waarin je:

  • Of iedere week op dezelfde plek een foto maakt;

  • Of je een random, leuke foto uit die week neemt.

2. Een ABC-fotoboek

Op deze manier deel je het boek in naar de letters van het alfabet. Zo kan de A staan voor “Alleen maar liefde”, de B voor “badje” en de M voor “Milk drunk” als je een foto hebt van je baby na het voeden met zo’n heerlijke melkdruppel aan de zijkant van de mond. Gebruik je creativiteit!

3. Mijlpalen

Een fotoalbum is niet alleen een boek vol verschillende foto’s, maar je kunt er natuurlijk ook mijlpalen in verwerken. Denk aan een eerste glimlach, uit maat 50 gegroeid, eerste woorden, schaterlachen, kruipen, lopen etc. Vaak schrijf je dit op in je telefoon of agenda, maar extra leuk als dit ook wordt vernoemd in het fotoboek. Zo heb je alles bij de hand.

4. Favoriete spullen

Vergeet geen foto’s te maken van favoriete spullen. Denk aan een lievelingsknuffel, een outfit die je kind veel droeg, maar ook foto’s van items die jij veel gebruikte. Zoals de stoel waarin je altijd zat als je je kind aan het voeden was. Het bedje. Jouw favoriete trui. Wat is typerend voor de babyperiode? Maak er foto’s van en zet ze in het boek!

5. Fotoboek van de ouders

Vaak ben jij degene die de foto’s maakt. Of je partner. Maar zorg ervoor dat je kind later ook een boekje krijgt met foto’s van jullie uit het eerste jaar, waarbij je verhalen of weetjes kan vertellen. Bijvoorbeeld: ‘Mama had de eerste drie weken heel veel behoefte aan fruit (met foto van bak fruit).’ Of: ‘Dit is een foto waarop je mij ziet net nadat ik je voor het eerst naar de opvang had gebracht. Huilen.’

6. Indeling van pagina’s

Less is more. Je wilt dat een foto goed tot zijn recht komt, dus zet geen tien foto’s op één pagina. Denk aan één à twee foto’s per pagina. Stel dat je vier foto’s van je lachende baby hebt, dan is het natuurlijk wel leuk om die op één pagina te doen. Dan maak je een soort collage.

Inhoud

Baby & kids producten