Impact

Waarom navulverpakkingen de toekomst zijn

19 september 2022

Waarom navulverpakkingen de toekomst zijn

Denken we aan grootverpakkingen en navulverpakkingen, dan denken we best wel een beetje aan grote, goedkope ketens of een groothandel waar je alles voor weinig in bulk kunt kopen. Toch zie je het steeds vaker bij grote merken, en ook bij ons (blij!). Zowel navulverpakkingen als grootverpakkingen worden de toekomst. Lees mee!

In de supermarkten zie je het al; noten die je kunt “refillen”. Of wat denk je van een verpakkingsvrij concept à la Pieter Pot. Uit onderzoek blijkt dat 39% van de ouders “refill” en “reuse” hoog in het vaandel hebben staan en het zelfs tot de top drie van belangrijkste criteria op het gebied van duurzaamheid behoort (Naïf Consumer Research 2021). Dus ja, daar gaan wij graag in mee natuurlijk! Plus, plastic draagt niet bij aan een prettige leefomgeving, we willen de pakketbezorger niet voor één tube shampoo laten rijden en het is altijd fijn wanneer je geld kunt besparen op iets. Navul- en grootverpakkingen to the rescue

Onze bestsellers

Een driewerf hoera. We beginnen met het aanbieden onze bestsellers in grootverpakkingen. We horen je zeggen: ‘Wie zijn die bestsellers dan?’. Nou dat zijn de Babyshampoo en Wasgel voor de kleinsten. Die zijn nu 200ml, maar komen dus ook in 500ml (€19,99). In pompfles. Handig. Punt. Zo kan die kleine ook de tube niet in één keer leegknijpen als je even niet oplet. En daar komen dus ook nog eens navulverpakkingen bij (€16,99). Wil je. Maar, dan is het wel eerst handig om te weten waarom je dit dan wilt.

Punt één:

Met een navulverpakking bespaar je zo’n 76% plastic, t.o.v. een gewone tube. Hè, maar onze tubes waren toch van bioplastic op basis van suikerriet gemaakt? Klopt helemaal. Maar in the end gooi je zo’n tube wel weg als ‘ie op is, laten we wel wezen. Met een navulverpakking schaf je één keer een grote pompfles aan die je vervolgens niet weggooit, want navulverpakking. Beter.

Punt twee:

Minder Co2 verbruik in het maken van de verpakking. Met een navulzak wordt 70% minder Co2 geproduceerd. Da’s logisch. Da’s fijn.

Punt drie:

Er wordt minder Co2 uitgestoten in het hele transportverhaal. Om je even een voorbeeld te geven; één vrachtwagen met lege Doypacks (zo heten de navulverpakkingen, weet je dat ook weer) vervangt 20 (jawel!) vrachtwagens met pompflessen. Dat is nogal wat. Nu weet je ook weer hoe de vork in de steel zit en misschien heb jij straks wel de pompfles in je badkamer staan, waar de hele familie plezier van kan hebben. Vergeet dan dus niet de refill te kopen als ‘ie op is, want anders heeft het geen zin. 

Inhoud

Shop Refills