Baby & kids

Met deze creatieve tips hoef jij je uitgedroogde billendoekjes niet meer weg te gooien

17 November 2023

NAÏF-SHOOT (36) -unlimited-online only-

Oh nee, het plakkertje van het pak billendoekjes zit niet goed dicht of is los geschoten, of misschien ben je zelf vergeten om ‘m goed dicht te plakken, oeps.. En nu? Inderdaad, uitgedroogde billendoekjes. Daar worden de billen niet meer schoon mee. Weggooien is natuurlijk zonde en niet zo duurzaam, daarom hebben wij een aantal creatieve manieren bedacht waarmee jij droge billendoekjes een tweede leven kunt geven.

Sommige baby- en gezichtsdoekjes hebben een hard plastic klepje zodat de verpakking na gebruik weer stevig en luchtdicht afgesloten kan worden. Andere merken, waaronder de doekjes van Naïf, worden afgesloten met enkel een sticker. Hiermee besparen we veel plastic, maar het kan soms voorkomen dat je de sticker vergeet of niet goed dicht plakt. En wat doe je dan? Met deze creatieve tips kun je ze alsnog gebruiken!

Van billendoekje tot schoonmaakdoekje

Wie zegt dat je billendoekjes alleen voor de billen of het lichaam van je kids kunt gebruiken? Wij niet in ieder geval. We betrappen onszelf er soms al op dat we toch even snel de tafel afnemen met die handige doekjes die overal door het huis slingeren en daarom altijd in de buurt liggen. Kan gewoon. Zijn je billendoekjes droog, dan kun je ze met een plantenspuit gewoon weer even vochtig maken. Voeg er een drupje van jouw favoriete schoonmaakmiddel aan toe en je tafel is zo weer schoon en fris.

Knutsel pret

Natuurlijk kun je opgedroogde Naïf billendoekjes ook gebruiken om mee te knutselen. Beschilder ze bijvoorbeeld met waterverf of dip ze in water met een kleurstof, je kunt ze zelfs tie-dyen. Daarna weer goed laten drogen en het kunstwerkje kan zo aan de muur. 

Ook leuk: knip er een aantal gaten in ter hoogte van de ogen en mond en je die creatieve creatie kan als masker gedragen worden! Pinterest staat vol met inspiratie.

Feestdagen

Het is november en dat betekent dat Sinterklaas weer in het land is en de Kerstman ook niet meer zo lang op zich laat wachten. Het perfecte moment om droge doekjes om te toveren tot lange witte baarden. Met elastiekjes kun je ze vervolgens aan de oren van je kids bevestigen en voila: mini sinterklaasjes!

En nu we het over kerst hebben. De doekjes kunnen ook omgetoverd worden tot ornamenten voor je kerstboom. Knip er bijvoorbeeld sneeuwvlokjes uit of maak er één lange slinger van. Je kunt ze zelfs ook onder de kerstboom of als basis van je kerstdorpje gebruiken. Lijkt net op sneeuw, die doekjes!