Personal care

Droge haardos? Dan wil je hier vandaag nog mee beginnen!

19 mei 2023

8719189451603 6

Droog haar, haar dat pluist, een coupe die er ietwat verdrietig uitziet? Een droge haardos geeft geen fijn gevoel, maar komt wel vaak voor! Dus laten we hier wat aan doen. Begin vandaag nog met de haarroutine voor gezond en stralend haar.

Een shampoo gebruiken die niet schuimt

Hoe meer schuim, hoe schoner! We’re sorry to burst your bubble… SLES zijn stoffen die veel worden gebruikt in shampoo. Het zorgt ervoor dat vloeistoffen veranderen in schuim, en verwijderd talg, vet en vuil van de huid. Dit chemische middeltje lost dus ook je eigen vetten op, dat wil je natuurlijk niet. Veel mensen voelen zich niet schoon als hun shampoo, douchegel of zeep niet goed schuimt. Maar de sulfaten die zorgen voor je schuimparty kunnen uitdrogend of zelfs irriterend werken, waardoor je haar bijvoorbeeld pluizig wordt. Daarom maken wij geen gebruik van SLES. Een douchebeurt moet reinigen, en niet je haar en huid ontdoen van alle vetten en vocht. Lees hier meer over de nadelen van SLES.

Je haar nog meer liefde geven?

In de Naïf Nourishing Shampoo zitten ingrediënten die zijn afgeleid van kokosolie. Dit is mild maar reinigt goed en zorgt daarmee voor een instant good hair day, iedere dag weer. De formule met lijnzaadolie geeft je haar glans en verzorgt je hoofdhuid. Geschikt voor ieder haartype. Precies wat je nodig hebt in een shampoo.

Na het wassen je haar droogdeppen

Als je haar nat is, is je haar gevoeliger dan wanneer het droog is. Dus liever niet je haar te hard met je handdoek droog te wrijven of je haar in een handdoek te draaien. Het beste om te doen is je haar na het wassen droog te deppen met een hydrofiele doek. Vervolgens kun je je haar aan de buitenlucht laten drogen.

De juiste borstel gebruiken voor je haar

Borstels kan je kopen met verschillende soorten haren. Zo heb je synthetische en natuurlijke haren. De synthetische haren worden meestal van nylon gemaakt. Deze borstels gaan vaak lang mee, maar er is een groot kwaliteitsverschil tussen de borstels. Vaak hebben de goedkopere borstels haren die niet heel flexibel zijn, waardoor je haar kan beschadigen. Het allerbeste kan je een natuurlijke borstel gebruiken, omdat het minder wrijving veroorzaakt. Deze haren zijn veel soepeler dan nylon, buigen meer mee en zijn zachter voor je haar. Daarnaast sluiten ze de haarschubben, zodat je haar gaat glanzen.  

Kammen vanaf de hoofdhuid

Een nieuwe trend is de hoofdhuid massage borstel. Deze Siliconen Haarborstel zorgt voor een gezonde hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid resulteert vaak in meer haargroei, bevordert bloedcirculatie en vermindert de kans op roos. En.. het is ook nog eens super relaxing. Na dit momentje voor jezelf kan je borstels met natuurlijke haren goed gebruiken om de natuurlijke olie (talg) van je hoofdhuid te verdelen naar de lagere delen van je haar. Juist de punten van je haar hebben deze haarvetten het meest nodig!

Je haarelastiek verruilen voor een scrunchie

Breekt je haar af? Dat kan wel eens aan je haarelastiek liggen. De grootste boosdoeners zijn de elastiekjes met metalen sluiting. Je haar kan achter de sluiting blijven hangen en daardoor breken. Een scrunchie is veel beter en zachter voor je haren. Geen harde metalen sluitingen waarmee je je haar kunt beschadigen. De stof rondom het elastiek is daarbij ook een stuk zachter voor je haar. Ken je de leuke scrunchies van Atelier de Femmes al?

Slapen op een katoensatijnen kussensloop

Tijdens het slapen schuurt je haar bij elke beweging over je kussensloop. Dit kan grote impact hebben op de gezondheid van je haar. Door al dat woelen over een normaal kussensloop gaan je haarschubben omhoog staan, waardoor je haar dof wordt. Satijn voelt een stuk gladder aan en zorgt voor minder wrijving tussen je haar en kussensloop. Hierdoor heb je minder kans op pluis, gespleten punten en klitten na het slapen. Een tip van ons, deze prachtige collectie van Yumeko, zodat jij niet opstaat met een frizz. 

Subscription form
Waar wil jij meer informatie over ontvangen?