Personal care

Een no-nonsense gezichtsroutine: zo doe je het!

06 maart 2021

8719325317640 6

Een no-nonsense gezichtsroutine; je wilt het. Waarom? Om je gezicht in alle opzichten schoon te houden. Je wilt reinigen, verzorgen, maar ook secuur omgaan met je huid. Dat betekent: geen rommel, wel goede ingrediënten die je huid gezond houden. Hoe zo'n gezichtsroutine eruitziet, lees je hieronder.

1. Scrub

Start met een scrub. Naïf’s Circular Face Scrub laat een gereinigde huid achter én draagt bij aan een betere wereld. Deze gezichtsscrub is het eerste product waarin kalkkorrels worden toegepast. Zacht voor de huid en vriendelijk voor het milieu.

De Circular Face Scrub reinigt je huid en verwijdert dode huidcellen. Het is een zachte scrub met hele fijne kalkkorrels. Het Amsterdamse drinkwater wordt gemaakt uit oppervlakte- en grondwater. Om dit water drinkbaar te maken, zuivert Waternet het water. Daarbij wordt calciet (kalk) uit het water gehaald om het te ontharden. Via AquaMinerals vindt calciet een weg naar diverse bedrijven voor een duurzame toepassing. Wanneer het kalk weer verdwijnt in het doucheputje, dan worden de korrels opnieuw uit het water gefilterd. Een circulair proces.

We krijgen vaak de vraag hoe vaak je nu kunt scrubben. Hangt af van hoe mild je gezichtsscrub is, maar vaker dan 1-2 keer per week is niet nodig. Je scrubt onder de douche of na het verwijderen van je make-up, om een gezonde huid te ondersteunen in het reinigingsproces. Wel fijn als 'ie lekker mild is en je huid tegelijkertijd voedt.

2. Hydrateer

Vervolgens hydrateer je je huid. Naïf's Nurturing Dagcrème bevat een minerale zonfilter op basis van tomaat. Dit staat gelijk aan SPF6, dus bij flinke zon moet je altijd bijsmeren met zonnebrandcrème. Gebruik je zonnebrandcrème met een chemische UV filter? Smeer deze dan voor het aanbrengen van je dagcrème. Gebruik je een minerale UV filter? Dan kan deze bovenop je dagcrème voor een gezonde huid. Let daarnaast op de ingrediënten van je dagcrème. Zo kiezen wij voor een basis van avocado olie in plaats van een minerale olie, omdat een minerale olie ervoor kan zorgen dat je huid gewend raakt aan het product (het zogeheten 'lippenbalsem' effect).

3. Cleanse

Eigenlijk moet cleansen een plekje omhoog, maar ervan uitgaande dat je 's avonds je gezicht reinigt, zetten we 'm hier. Je kunt op verschillende manieren je gezicht reinigen. Zo kun je beginnen met de Naïf Plastic Free Cleansing Wipes om je (oog)make-up te verwijderen.

Reinig je huid daarna ook altijd met een cleanser. De face wash van Naïf gaat in op een diepere reiniging van de huid doordat de oliën ook in de huid en poriën trekken. Zo voorkom je dat 'trekkerige' gevoel na het reinigen van je huid en voed je je gezonde huid direct terug. De Cleansing Face Wash heeft zonnebloemolie als basis, waardoor je geen toner meer nodig hebt! Gebruik een wattenschijfje zonder water en spoel altijd af met lauwwarm water. Niet te warm, want dat droogt uit. En (heel belangrijk) dép je huid droog. Nooit wrijven! Heb je een droge huid? Dan is 1 keer per dag reinigen voldoende en je hebt binnen no-time weer een gezonde huid.

4. Herstel

Na het reinigen van je huid kun je deze ondersteunen met een vochtregulerende nachtcrème. 's Nachts is je huid namelijk druk bezig om zich te herstellen, een beetje hulp kan geen kwaad. In vergelijking met een dagcrème bevat nachtcrème meer ingrediënten die de vochtbalans herstellen en het vocht in je verzorgde huid vasthouden, zoals glycerine. Lekker smeren met Naïf's Herstellende Nachtcrème dus!