Kids

Zo gaat je kind weer met plezier in bad

27 oktober 2022

Plezier in bad

Vindt jouw kind het vreselijk om in bad te gaan? Je bent niet de enige. Waar wij kunnen genieten van het warme water en schuim om ons heen, zien sommige kids het als een waar drama. We leggen je uit waarom en geven je tips zodat je kind weer met plezier in bad gaat. Read along! 

Waarom vinden kinderen het niet leuk om in bad te gaan? 

Sommige kinderen vinden een bad niet leuk omdat het het wordt gezien als een 'moetje', terwijl ze net lekker aan het spelen waren. Hoe de eerste badmomenten worden ervaren, zet de toon voor hoe zij tegen het moment aankijken. Ben jij bang? Dan worden zij bang. Glijd je bijvoorbeeld uit, dan kan dat schrikmoment later angst voor de badkamer worden. Word je boos, of zet je je kind met horten en stoten in het bad, dan koppelt hij/zij dat aan een negatief moment. Daarnaast kunnen ook praktische zaken meespelen, zoals een prikkende shampoo of jeuk na het badderen. Kortom; het is belangrijk om van het badritueel een feest te maken en je kind al op jonge leeftijd te laten wennen aan water. 

Tips voor plezier in bad 

Maak er een aangenaam moment van 

Zorg voor een goede temperatuur in de badkamer. Je uitkleden als het koud is vind niemand fijn. Zorg ook dat het bad al goed is volgelopen, kinderen hebben over het algemeen niet veel geduld, dus hoe sneller ze erin kunnen, hoe beter. De juiste temperatuur voor een bad is 37 graden. Gebruik hiervoor een bad thermometer, of zorg dat je zelf goed voelt met je hand of elleboog. You don't want to go wrong here.

Kies een goed tijdstip 

Later op de dag zijn kinderen vaak moe en daardoor eerder geprikkeld. Kies een handig tijdstip en zorg dat je de tijd neemt. Maak er geen haastklus van. Als jij relaxed bent, is je kind dat ook. Misschien gewoon samen de werkdag afsluiten en voor het eten lekker in bad? 

Leg je kind uit wat er gebeurt 

Veel kinderen hebben geen idee waar het water vandaan komt. Leg rustig uit wat er gaat gebeuren en wat je kind kan verwachten. Je kunt ook voorleesboekjes over het bad of doucheritueel gebruiken om het allemaal wat visueler te maken. 

Laat je kind bepalen 

Een half uur lang JA zeggen tegen je kind, op alles wat 'ie vraagt. Geïnspireerd door de nieuwe film Yes Day van Jennifer Garner besloot Amy Betters-Midtvedt uit Wisconsin het te doen. Het project gaf haar fantastische inzichten. Ze deelt vertelt: "Hij voelde zich trots en vond het geweldig om een keer de leiding te hebben". Oftewel, laat je kind zelf aan het roer.

Laat 'm het bad van tevoren zelf vullen met z'n favo badschuim. De badschuim van Naïf komt in een extra grote fles (500ml) voor eventuele uitschieters. Of laat je kind zelf wat badbommetjes in bad gooien voor een bruisend effect (en tegelijkertijd verzorging van de huid). Laat je kind zelf het haar wassen of wellicht die van mama of papa? Ontdek wat de wensen zijn van je kind. Misschien nog wat speelgoed erbij? Of wellicht wil je kind dat jij erbij komt zitten. Just ask.

#Haarwastip: Naïf's milde baby- & kindershampoo prikt niet in de ogen! 

Badspeelgoed 

Waarschijnlijk was je kind net lekker aan het spelen toen 'ie moest stoppen om in bad te gaan. Maar wat nou als je kind in bad verder kan spelen? Dat doe je met leuk badspeelgoed. Van schuimletters tegen de douchewand tot bootjes, maar ook strandspeelgoed zoals gieters en emmertjes doen het goed. Tip van ons: Zsilt, een circulair kinderspeelgoedmerk die van plastic uit Nederlandse huishoudens supermooi speelgoed maakt. Vinden we leuk! 

Voorkom jeuk achteraf met Naïf bad en doucheverzorging

Niets is zo vervelend als een jeuk. Warm water en schuimmiddelen zoals SLES kunnen zorgen voor irritatie bij sommige mensen (bron: Rijksoverheid) Bij Naïf vinden we het belangrijk dat we de gevoelige baby- en kinderhuid niet irriteren, maar juist voeden en verzorgen. Daarom bevatten onze producten geen SLES, maar gebruiken we derivaten van kokosolie als basis. Wel schuim, geen jeuk. Daarnaast willen we je verwennen met onze producten. Plezier staat voorop. Voor badplezier adviseren we de Relaxing Bath Foam voor extra schuim in bad. Wil je bruisplezier? Dan geven de Splashing Bath Bombs een fijn bruiseffect (en kids vinden het leuk deze zelf in bad te gooien). Ook hebben we de Happy Shower Foam, een doucheschuim voor kids die zorgt voor rijkelijk schuim onder de douche. 

Ga samen in bad 

Why not? Jump right in! Het geeft hen een veilig gevoel en is een leuk moment om te bonden met je kind. 

Toch overhit daar in die warme badkamer met een kind dat het allemaal maar vervelend vindt? Don't worry, laat het gewoon even - proberen we het volgende week wel weer. 

De Naïf badroutine