Baby & kids

Naïf x Feelou: wij vroegen jonge ouders om hun tips voor een duurzame toekomst

05 juni 2024

Feelou x Naïf

Afgelopen maart stonden wij, samen met Feelou, op de 10e editie van We are pregnant even stil bij duurzaamheid. In een wereld die nooit stilstaat, moeten we soms even een stapje terug doen om ons te kunnen richten op de toekomst. Daarom vroegen wij jonge ouders en aanstaande moeders tijdens het evenement hoe zij niet alleen voor zichzelf en hun kids zorgen, maar ook voor de planeet. En vandaag, op World Environment Day, delen wij de drie mooiste tips uit de wensboom met jou.

Hoe wij omgaan met de aarde heeft directe gevolgen voor onze kids, want zonder planeet geen toekomst. Daarom is het belangrijk om af en toe stil te staan bij onze keuzes én kritisch te kijken naar hoe we onszelf kunnen verbeteren. Dit doe jij natuurlijk allang door voor de verzorging van Naïf te kiezen. Niet alleen zijn wij heel bewust van onze impact (ook de negatieve!), we zijn vooral heel bewust bezig met het verbeteren van onze producten, verpakkingen en eigen impact. We kiezen voor (zoveel mogelijk lokale) ingrediënten van natuurlijke oorsprong, minder en gerecycled plastic en microplastics zitten er bij ons ook niet in. Zo dragen wij ons steentje bij aan een toekomst waarin jouw baby en jouw baby’s baby zorgeloos kunnen opgroeien.

Happy mom = ook tijd voor jezelf

Een happy mom die lekker in haar vel zit, geeft haar kids de perfecte les mee: love yourself and love the planet! Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je dus op een dieper niveau voor je kinderen. Makkelijker gezegd dan gedaan? Investeer in een goede selfcare routine of koop een product waar je lang mee doet en écht blij van wordt. 

Bij Feelou begrijpen ze bijvoorbeeld als geen ander hoe goed je je voelt als je bh gewoon lekker zit. Niks dat knelt, altijd de perfecte fit. Want wie heeft er nou zin in trekken, duwen en gedoe met je bh? Daarom ontwierpen ze een super-comfortabele zwangerschaps- en voedingsbh die zich, dankzij het gepatenteerde sluitingssysteem, altijd aan jou aanpast. Zo ben jij supported en kan jij je ding doen, zonder een overschot aan bh’s te hoeven kopen. 

Jong geleerd, oud gedaan: zuinig zijn op je spullen

Het verminderen van verspilling is iets dat thuis begint. Door kinderen al vroeg te leren om zorg te dragen voor hun spullen, van speelgoed tot kleding, leggen we de basis voor een levenslange waardering voor minder maar beter. Dit idee moedigt ze aan om verantwoordelijke en bewuste consumenten te worden. Daarnaast helpt het ze om te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, een waarde die ze mee zullen nemen in hun volwassen leven. Zo bouwen we samen aan een duurzamere toekomst.

Blijf dicht bij jezelf, op die manier geef je het grootste geluk mee aan je kindje

In een wereld vol verwachtingen en externe druk, is het belangrijk om trouw te blijven aan jezelf. Dit was een terugkerend thema in de gesprekken bij de wensboom op het duurzaamheidsplein tijdens de We Are Pregnant beurs. Ouders en aanstaande moeders hingen wenskaarten op met persoonlijke boodschappen die benadrukten hoe belangrijk het is om authentiek te blijven. Deze authenticiteit is niet alleen een geschenk aan jezelf, maar ook aan je kinderen, die leren dat geluk komt van het kiezen voor je eigen unieke pad.

Naïf x Feelou: zorg goed voor jezelf, je baby én de planeet

Door samen te werken tijdens We Are Pregnant, zetten Naïf en Feelou zich in om te laten zien dat de zorg voor onze kinderen en de planeet hand in hand gaan. Aanstaande en jonge ouders hechten veel waarde aan de dagelijkse keuzes, van verzorgingsproducten tot kleding, die uiteindelijk samen minder negatieve impact maken. Als we goed zorgen voor onszelf en onze kinderen, zorgen we ook goed voor de wereld waarin zij zullen opgroeien.

Dus, laten we samen stappen zetten om betere keuzes te maken - voor ons, onze kinderen, en de planeet die we allemaal delen. 

Ontdek onze meest populaire verzorgingsproducten