Baby

Met je baby naar het strand? Handige tips!

17 maart 2022

NAIF SUN SS22-EDITED-46

Een zonnige dag! Dus: erop uit. Ga je met je baby naar het strand? Dat vergt wat voorbereiding. Waar je vroeger misschien je handdoek over je schouder kon gooien en er vandoor kon, is dit nu ietsje anders. Welke spullen mag je niet vergeten mee te nemen naar het strand voor je baby? En waar wil je rekening mee houden? Scroll snel verder voor het lijstje

Allereerst gooi je natuurlijk de basics in je tas: luiers, plastic vrije billendoekjes, hydrofiele doeken, extra romper, speen en eventueel flesvoeding en een thermoskan met water. Verder komt onderstaande zeker van pas, geloof ons!

1. Smeer je baby thuis al in

De babyhuid kan nog niet goed tegen de zon. Daarom is het belangrijk om de huid goed in te smeren met SPF50. Doe dit thuis, want dat scheelt je baby een zandscrub-beurt. Wel zo fijn.

2. UV werend pakje

Natuurlijk kan je je baby elke 30 minuten van top tot teen insmeren. Maar, we snappen ook dat dit misschien lastig is. Daar hebben ze iets op gevonden: UV werende kleding. Deze kleding beschermt je baby met een UPF van 50. UPF zei je? Yes. UPF, ook wel Ultraviolet Protection Factor, zegt iets over de mate waarin stof beschermt tegen UV stralen. Net zoals SPF iets zegt over de mate waarin een crème of lotion beschermt tegen UV stralen. De hoogst haalbare factor is UPF50. Snapper Rock heeft vrolijke pakjes voor baby's, die 98% van de UV stralen blokkeren dankzij de UPF50+.

3. Zonnehoedje!

Zo, het lijfje van je mini is nu covered (letterlijk én figuurlijk). Maar ook het hoofdje heeft bescherming nodig! Zeker als je baby nog geen volle bos haar heeft, is de hoofdhuid extra kwetsbaar voor verbranden. Kies daarom voor een hoedje om het hoofd en gezicht te beschermen. Bijvoorbeeld deze leuke bucket hat van Sticky Lemon

4. Hoeslaken of boxkleed

Voorkomen dat je baby zichzelf gaat paneren in het zand? Neem een boxkleed of hoeslaken mee naar het strand. Vooral dat laatste is heel handig. Leg het hoeslaken op z’n kop neer en gebruik tassen/ een koelbox/ etc. om de randen omhoog te zetten. Zo bescherm je je baby meteen tegen opstuivend zand en kan ‘ie comfortabel liggen.

5. Parasol

Dat je je baby uit de zon wil houden, hoeven we je nu niet meer te vertellen. Een parasol is daarbij ook handig om een fijn schaduwplekje te creëren. Kun je ook makkelijk met de zon mee verplaatsen.

6. Strandtentje

Geen gedoe met parasol, hoeslaken of boxkleed? Neem dan een tentje mee naar het strand. Zo heeft je baby z’n eigen stekkie, uit de zon én de wind. Deze is stof- en waterdicht en heeft UPF50. Daarbij is ‘ie handzaam en kun je hem eenvoudig opvouwen en weer meenemen. Handig!