Personal care

Herfstblues? Geef jezelf wat extra liefde met deze self care tips

05 November 2023

210701 Face-Wipes8720254710006 6

De dagen worden korter, natter en kouder. Misschien houd jij van de herfst en winter door de gezellige sfeer en de feestdagen, maar voor veel mensen betekent de verminderde zonneschijn ook dat de gemoedstoestand achteruit gaat. Herkenbaar? Voor ons wel! Daarom helpen wij jou graag op weg om deze donkere dagen iets gemakkelijker door te komen met onderstaande selfcare tips.

Wandelen

Ook als het kouder wordt is het belangrijk om af en toe de frisse lucht op te zoeken. Ga dus ook in de herfst en de winter wandelen, als de zon zich laat zien maar ook op grauwe dagen. Wandelen in de natuur is bewezen goed voor je. Duik in de herfst het bos in om te genieten van de veranderende natuur of ga lekker uitwaaien op het strand. Het vermindert stress en somberheid en het stimuleert de creativiteit! Zet tijdens het wandelen een leuke, grappige of leerzame podcast op of luister naar de favoriete muziek. Hello happy hormones. Enne.. niemand neemt het je kwalijk als je onderweg ergens een warme kop chocomel to go haalt ;).

Via de website van Natuurmonumenten kun je de mooiste wandelroutes bij jou in de buurt makkelijk vinden. 

Vitamines

Wandelen heeft nog meer voordelen. Wist je dat 15 tot 30 minuten buiten zijn per dag ervoor zorgt dat je huid vitamine D aanmaakt? Maar, minder zon betekent ook minder vitamine D en omdat deze vitamine belangrijk is voor onder andere je weerstand kun je ‘m in de donkere maanden dus goed gebruiken. Kom je weinig buiten of twijfel je of je misschien vitamine tekorten hebt, laat je dan goed adviseren door je huisarts. Misschien is het voor jou handig om extra vitamines te slikken in de herfst en winter.

Ontspanning

De winter is vaak een gezellige tijd vol verplichtingen. En hoewel het tijdens de feestdagen fijn is om al onze geliefden om ons heen te hebben, is het vaak ook een hele hectische tijd waarin er weinig ruimte is om een stapje terug te doen. Probeer toch ook, juist in deze drukke periode, tijd voor jezelf en voor je eigen ontspanning te maken. Dit ziet er voor iedereen natuurlijk anders uit. Misschien lees jij graag een boek of kijk je liever een lekkere feel good film. Of misschien ontspan jij van bakken of een creatieve hobby waar je niet altijd zoveel tijd voor hebt als je zou willen. Hoe je het doet maakt niet uit, het is vooral belangrijk dat jij jezelf niet vergeet in de drukte. 

Spa-day

Laat jezelf lekker in de watten leggen. Boek een massage of ga een dagje naar de sauna bijvoorbeeld. Of doe het zelf thuis. Zorg ervoor dat je een paar uur alleen thuis bent, neem een bad, geef je huid wat extra liefde en verzorging en haal al je favoriete lekkernijen in huis. Soms moet je jezelf gewoon even verwennen. Natuurlijk staan wij ook voor je klaar met de fijnste producten. Smeer jezelf na het badderen bijvoorbeeld in met onze Zwangerschapsolie, ook prima te gebruiken als je niet zwanger bent en met een heerlijke ontspannende bloemige geur. Of geef je gezicht een beetje extra liefde, dat kan ‘ie goed gebruiken met de winterse kou. Met onze gezichtsverzorging heb je alles in huis voor een spa-achtig moment in je eigen badkamer. 

Belangrijk: worstel je met gevoelens die verder gaan dan alleen een bad mood omdat het vandaag weer zo grauw is, neem dan altijd contact op met je huisarts en praat erover! Want geen enkele self care tip kan oprechte depressieve gevoelens laten verdwijnen.