Personal care

Waarom je dagcrème niet als nachtcrème moet gebruiken

03 maart 2023

8719189451535 5

Is het nodig om twee verschillende crèmes te gebruiken: een dag- en nachtcrème? Crème is crème, toch? Niet dus! Je huid is een complex orgaan, het is slimmer dan je denkt en werkt volgens onze biologische klok. Daarom heeft je huid op bepaalde momenten en tijden ook verschillende ingrediënten nodig.

Beschermingsmodus

Gedurende de dag probeert de huid zich te weren tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf zoals airconditioning, uitlaatgassen, temperatuur, buitenlucht en uv-stralen. Je huid is dan in beschermingsmodus en kan hierbij goed de juiste ondersteuning gebruiken.

Herstelwerkzaamheden

's Nachts is de huid bezig met herstelwerkzaamheden. De huid maakt dan sneller nieuwe cellen aan en is zuurstof en voedingsstoffen aan het circuleren om te zorgen dat jij die ochtend weer fris, gezond en stralend voor de dag kan komen.

Het verschil

Dat betekent dat de crème die je ’s ochtends aanbrengt je huid helpt beschermen. Een dagcrème bevat daarom vaak een zonnefilter en antioxidanten als vitamine E of C. Die heb je 's nachts niet per se nodig. Een nachtcrème ondersteunt juist bij het repareren van huidbeschadigingen en is dan ook rijker aan voedingsstoffen. Het bevat vaak verzorgende, voedende en vocht inbrengende of -vasthoudende ingrediënten. Een iets dikkere laag kan dan ook zeker geen kwaad. Eindstand, het heeft dus wel degelijk zin om twee verschillende crèmes te gebruiken. Onze dagcrème en nachtcrème doen dit alles ook nog eens zonder chemische rommel.

Alles voor een stralend gezicht

Subscription form
Waar wil jij meer informatie over ontvangen?