Personal care

Blue beauty: Na groen gaan we nu blauw

22 april 2021

NAIF PRODUCTS 2020 EDITED-23-scaled 1512x

Blue beauty is de nieuwste wave van duurzame cosmetica. Maar wat is het precies? Blue beauty draait om de impact die cosmetica heeft op de oceaan. Volgens het WNF belandt er namelijk elke minuut een vrachtwagen vol aan plastic in de zee. De term blue beauty is in het leven geroepen om de oceanen schoner te maken.

Het grootste probleem zit ‘m vaak in de verpakkingen. Van veel cosmeticamerken zijn die nog van plastic gemaakt en deze belanden vaak in de oceaan. Het is niet goed afbreekbaar en blijft dus bestaan. Niet oké. Goed om je hier bewust van te zijn en op zoek te gaan naar producten met verpakkingen die recyclebaar zijn. Bron: WNF

En dan hebben we het nog niet eens gehad over andere schadelijke ingrediënten in de producten. We moeten wat vaker stil staan bij wat er gebeurt met alles wat we door het doucheputje wegspoelen. Veel chemicaliën die in cosmetica producten zitten kunnen namelijk schadelijk zijn voor de zee. Bijvoorbeeld chemische UV filters zoals oxybenzone, maar ook microplastics. Dit laatste ingrediënt zit veel in conditioners, shampoos en scrubs zitten.

Door samen wat meer te letten op wat we kopen voor in de badkamer, draagt iedereen zijn steentje bij aan een schonere oceaan. Hieronder hebben we een aantal oceaanvriendelijke alternatieven voor je op een rijtje gezet. Let’s go blue together!

Vriendelijk voor je huid, én de oceaan

Subscription form
Waar wil jij meer informatie over ontvangen?