Baby

5 tips om luieruitslag te voorkomen

02 oktober 2023

DSC08110

Tips om luieruitslag te voorkomen en te genezen! Want de babyhuid is zo teer, dat het snel kan ontstaan. Waar het door ontstaat? Dat lees je hier.

Hoe ontstaat luieruitslag? Het is een combinatie van vocht, verandering in de pH-waarde, irritatie door eiwitten in de ontlasting en eventuele schimmels en bacteriën. Om luieruitslag, ook wel luierdermatitis genoemd, te voorkomen, hebben we wat tips voor je op een rij gezet. Komen ze: 

1. Verschoon regelmatig (lees: vaak) de luier Heeft-ie geplast of gepoept? Hup! Luier uit en verschonen. Controleer regelmatig of er sprake is van een volle luier. 

2. Gebruik tijdens het verschonen geen chemische rommel Sommige babydoekjes ruiken heel lekker, maar weet ook dat ze veel chemische middelen bevatten die niet heel goed zijn voor de huid. Veel billendoekjes zijn vaak gemaakt van polyester en bevatten dus plastic. Onze babydoekjes zijn gemaakt van eucalyptusvezels. Ook aan de verpakking is gedacht, de pakjes zijn gemaakt van bio-plastic met suikerriet als hoofdingrediënt en de box is van FSC karton. Om de gevoelige babyhuid zo goed mogelijk te verzorgen bestaat de lotion voor 99% uit water en bevat deze geen alcohol en parfum. De babydoekjes bevatten geen gekke ingrediënten waardoor je ze veilig overal voor kunt gebruiken. Dus goed te gebruiken voor de billen, lichaam en gezicht. Heeft je baby luieruitslag, ga dan zacht te werk en "schrob" niet. 

3. Gebruik het liefst water Dompel een zachte washand in lauw water en maak daar zachtjes de billen mee schoon. Dep ze vervolgens droog met een schone (hydrofiele) doek. 

4. Luchten Is de luieruitslag vrij ernstig, dan kun je je baby op een grote handdoek leggen zonder luier. Zo kunnen de billen drogen. En ja, de kans dat je baby plast of poept is aanwezig, maar dat is niet zo erg. Wil je toch een luier om doen? Zorg er dan voor dat de luier vooral niet te strak om de billen heen zit, maar laat voldoende ruimte over zodat er lucht bij kan komen. 

5. Zijn de billen droog? Zalf erop! Onze billencrème voorkomt en herstelt luieruitslag, kalmeert en verkoelt. Precies wat je moet hebben.