Baby & kids

Zomervakantie met kids, hoe doet influencer Natalie dat?

09 juli 2024

Natalie en kinderen

Het is weer zomervakantie. Lekker weer (met een beetje geluk dan), tijd voor het gezin en misschien ga je er ook nog wel even tussenuit. Vakantie met kids is wel écht even wat anders dan voordat je kinderen hebt. In de rubriek “hoe doen zij dat” vragen we andere ouders hoe zij omgaan met de uitdagingen van het ouderschap. Deze keer vroegen wij influencer Natalie Vijfhuizen: hoe pak jij de vakanties aan? Lees je mee?

Natalie, hoe ziet een ideale vakantie eruit voor jullie?

“Voor ons is de ideale vakantie met kinderen er eentje naar de zon. Het liefste de Caraïben, maar dat is een behoorlijk stuk vliegen en is met kleine kids wel echt een onderneming. We zijn ook dol op Ibiza of Tenerife, dat is wat minder ver en makkelijker te doen.”

“Op vakantie houd ik wel van luxe, Een goed hotel of appartement dat van alle gemakken is voorzien en met aparte slaapkamers. Dat is ook echt een must met vier kinderen die allemaal aparte slaaptijden hebben. Zo heeft iedereen een eigen plekje.”

En hoe bereiden jullie je dan voor op een vakantie?

“Mijn vriend, Danny, en ik hebben een goede verdeling. Ik pak de koffers in voor iedereen, dat is echt mijn taak. Daarbij zorg ik dat alles netjes en gestreken mee gaat, pak ik het speelgoed in voor de kids en ook alle handbagage tassen pak ik in. Ik vind het ook echt heerlijk om hiermee bezig te zijn. Hij is verantwoordelijk voor de tickets, het inchecken, de paspoorten en opladers enzo, echt de praktische aspecten van de reis. Dit werkt heel goed voor ons.”

Wat doen jullie tijdens de vakantie in eigen land?

“We wonen dicht bij het strand, dus als we niet op vakantie zijn dan kun je ons daar vaak vinden. Ook wonen we dicht bij vaarwater en bijna iedereen in onze familie heeft wel een bootje, dus we gaan vaak het water op.”

Hoe zorg je ervoor dat je kids goed beschermd zijn in de zomer?

“De kleinste doe ik vaak een UV-pakje aan en natuurlijk smeer ik ze ook goed in met factor 50, elke twee uur! Tijdens het heetst van de dag blijven we zoveel mogelijk uit de zon, dus dan zitten we in de schaduw of doen we binnen een dutje.”

Welke tips heb je voor andere ouders om de vakantie leuk te maken voor je kids?

“Ik hoor vaak dat een vakantie met kinderen eigenlijk geen vakantie is, maar ik kan me hier niet in vinden. Natuurlijk is het alsnog hard werken en moet je ook op vakantie nog een hoop dingen doen die je thuis ook doet, maar je doet het wel op een fijne plek met (meestal) heel mooi weer. Daarom is mijn tip: probeer de tijd juist een beetje los te laten en zelf ook te genieten van de omgeving en het “niets hoeven doen”. Wees dus niet te streng en probeer ook niet te veel te willen als je op vakantie bent. Doe alleen wat echt nodig is, laat de rest lekker los.”

De favorieten van influencer Natalie