Baby

Dé perfecte babymassage in 5 simpele stappen

15 februari 2022

Verzorgingstips 1000 dagen

Een babymassage is veel meer dan alleen een fijn bonding momentje tussen jou en je baby. De aanrakingen en zachte kneepjes kunnen namelijk ook helpen wanneer je baby onrustig is of krampen heeft. Kortom: een baby massage heeft veel voordelen. Daarom: tips voor het geven van babymassage!

 Waarom babymassage? 

First of all: een babymassage geven is ontzettend leuk! Daarbij: als kersverse moeder én vader vergroot het je zelfvertrouwen met de omgang van je mini-me, het bevordert de spijsvertering van je baby, het stimuleert de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten en het neemt stress weg. Allemaal voordelen dus. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook zeker goed voor je baby. Alleen, hoe doe je dat nou eigenlijk, zo'n babymassage? Er zijn zat cursussen die je kunt volgen, maar omdat je daar niet altijd op zit te wachten, hebben we een stappenplan voor je gemaakt met 8 handige babymassage tips. You're welcome.

Wat moet je in huis hebben?

  • Een baby 

  • Massageolie (wat dacht je van de Verzachtende Babyolie, perfect voor het geven van een babymassage). Een lekkere bodylotion werkt ook.

  • Een fijn kussen of stevig kleed met een handdoek erover 

De voorbereiding

Zoek een rustige plek op en zorg dat je baby veilig en lekker warm ligt, bijvoorbeeld op een boxkleed met handdoek erover. Wacht tot een uur na de voeding. Baby’s doen vaak direct na de voeding hun behoefte. Fijn, maar wel wat onhandig als je middenin een massage zit. Zorg dat je je ringen af doet en je nagels niet te lang zijn. Kies een fijne playlist (klassiek bijvoorbeeld, vinden baby’s fantastisch) en zet deze op. Zet de olie klaar en verwarm deze eventueel tussen je handen. Je bent ready om aan de massage te beginnen

Zo geef je een babymassage in 5 simpele stappen

Stap 1

Begin bij de beentjes. Je baby is al gewend aan de aanraking van z’n benen, door het verschonen van de luier. Dit is dus een goed beginpunt. Oefen lichte druk uit met je vingertoppen. Masseer van de liezen naar de voeten.

Stap 2

Maak fietsbewegingen met de benen, met de knieën richting de buik. Masseer de onderkant van de voeten in cirkelbewegingen met je platte duim. Masseer van de hiel naar de tenen toe.

Stap 3

Doe hetzelfde bij de armen en handen van je baby. Let op de signalen die je baby geeft. Als je baby iets steviger is, kun je ook iets steviger masseren.

Stap 4

Leg nu je handen op de borst en strijk naar de zijkant van het lichaam. Daarna ga je met je platte hand van de rechterschouder naar de linkerheup en van de linkerschouder naar de rechterheup. Eindig met een cirkelende beweging over de buik.

Stap 5

Hoe het met de rug zit? Deze kun je alleen masseren als het hoofd helemaal ontspannen is. Hiervoor gebruik je dezelfde techniek als voor de buik. Vind je het spannend? Sla de rug dan over.

Producten voor een fijne babymassage

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?