Baby

De besparing van 4 miljoen PET-flessen

26 May 2023

Wipes foto

Hoera voor duurzaamheid en een schonere wereld! Mei plasticvrij is in volle gang en wij hebben goed nieuws! Wist je dat na de lancering van de plasticvrije billendoekjes in 2020 we meer dan 4 miljoen PET-flessen hebben bespaard? Samen met jou! En daar mogen we best trots op zijn samen!

Billendoekjes: je kunt bijna niet zonder tijdens die eerste levensjaren van je mini. Alleen zitten ze vaak boordevol polyester en viscose, wat eigenlijk gewoon dure woorden zijn voor plastic. Een pakje billendoekjes bevat bijna net zoveel plastic als 2 PET-flessen. Gemiddeld gebruikt een ouder per kind zo'n 14.000 billendoekjes, wat neerkomt op ongeveer 280 pakjes billendoekjes en zo'n 475 plastic flessen. WOW! Deze plastic billendoekjes zijn het 'perfecte' voorbeeld van wegwerpplastic. Onderzoek van de Nederlandse NGO Schone Rivieren laat zien dat 21% van al het afval dat in Nederlandse rivieren en oevers wordt gevonden, bestaat uit vochtige doekjes. Gemiddeld worden er 12 doekjes per 100m² gevonden, wat schade veroorzaakt aan het milieu en het waterleven.

Maar we kunnen het beter doen. En dat is precies waarom Naïf in 2020 de eerste plasticvrije billendoekjes in Nederland heeft gelanceerd. Sindsdien hebben we, samen met jullie, meer dan 4 miljoen PET-flessen bespaard! De doekjes zijn gemaakt van houtpulp. Deze VeocelTM-vezels worden op duurzame wijze geproduceerd van hout uit duurzame bossen. Waarbij ook nog eens minder CO2 wordt uitgestoten. Win-win dus!

En het leukste? Andere merken zijn gevolgd: inmiddels is 20 procent van de billendoekjesmarkt plasticvrij. Goed nieuws, want zo veranderen we de industrie, one diaper at a time. Maar om écht verschil te maken, moet je altijd een stap verder gaan. Waar de meeste merken viscosevezels gebruiken, kiezen wij voor het duurdere lyocell als grondstof. Beide materialen worden gemaakt van houtpulp en zijn biologisch afbreekbaar, maar lyocellvezels hebben geen chemisch proces nodig zoals viscosevezels. Dit betekent dat er minder (schadelijke) oplosmiddelen en water wordt gebruikt en verspild. Kortom, kiezen voor lyocell heeft minder impact op het milieu.

Inhoud