Baby

Een mini-spa aan huis voor je kind in 5 stappen!

02 oktober 2023

NAÏF-SHOOT (48) -unlimited-online only-

Niet alleen als ouder kun je genieten van een spa moment, het is ook heerlijk voor kinderen. Een baby spa is best een luxe, maar waarschijnlijk heb je de meeste dingen gewoon in huis! Wij hebben alle stappen voor een mini spa uitgeschreven zodat jij en je little one samen kunnen ontspannen.

Waarom is een baby spa zo fijn?

Niet alleen geeft een mini spa extra verzorging aan de huid van je baby, maar het is ook een perfect moment van quality time met jouw baby of kind. Daarnaast is het de perfecte manier om je baby te laten ontspannen, zodat ze na de routine heerlijk kunnen slapen.

1. Zo begin je de minispa; Creëer rust in de badkamer.

Het doel van een minispa is ontspanning. Betekent dus ook dat het rust moet uitstralen. Dit kun je doen door het licht te dimmen, om een zoutlampje neer te zetten en een ontspannend muziekje aan te zetten. Dit is een leuke en rustgevende playlist. 

2. Maak het badje klaar. 

Vul het baby- of het gewone bad met lauwwarm water. Giet er vervolgens wat milde badolie in. Dit houdt de huid zacht en soepel, door de katoenzaadolie en kamille die erin zitten. En er zit geen rommel in, dus het is niet schadelijk voor de tere huid.

3. Wil je iets extra's doen? Voeg dan wat kruiden toe! 

Kruiden hebben een ontspannende werking. Koop of maak een (ongebleekt) katoenen zakje en stop er kruiden als kamille en lavendel in. Vergeet deze heerlijke tip niet voor jezelf! 

4. Masseer je baby of kind in met onze Verzachtende Babyolie. 

Als je je kind uit bad haalt, is een baby- of kindmassage heel fijn. De Verzachtende Babyolie is perfect voor een massage. Het ontspant het lichaam van je kind.

5. Wikkel de handdoek en pyjama om een kruik of een kersenpitkussen. 

Uit bad worden gehaald is altijd eventjes onprettig; koud en onwennig. Daarom is een warme handdoek letterlijk een warm welkom. Wikkel de handdoek en pyjama om een kruik of kersenpitkussen. Nadat je je kindje hebt ingesmeerd met een lekkere crème of olie, kruipt je kroost in een heerlijk warme tweede huid. Slaap lekker!

PS: Onnodig, maar we zeggen het toch even voor de zekerheid; laat je mini nooit alleen in bad.

Alles voor je babyspa vanuit huis