Pregnancy

Zo verzorg je je huid tijdens je zwangerschap

28 februari 2021

NAIF PRODUCTS 25 APRIL 2022-27

Je huid verzorgen tijdens de zwangerschap? Een must. Want er vinden aardig wat veranderingen plaats in je hormoonhuishouding. En deze veranderingen hebben ook direct invloed op je huid. Dat is overigens niet altijd even positief. Daarom is een juiste huidverzorging belangrijk tijdens je zwangerschap!

Maar, wat smeer je waar? En hoe vaak? Welke producten zijn aan te raden? Wij zetten alles voor je op een rijtje. Oh enne... Ken je de zwangerschapslijn van Naïf al?

The 'Glow'

Sommige vrouwen zijn gezegend met een zwangerschapsgloed, of pregnancy glow tijdens de negen maanden. Je lichaam maakt meer bloed aan en het kan dus zomaar zijn dat je gezonde blosjes krijgt. Heb je dit? Lucky you! Helaas geldt dit niet voor iedereen. Je kan ook een vlekkerige, droge huid krijgen of te maken krijgen met bijvoorbeeld spinnetjes (van die rode puntjes in je gezicht, ook wel spider neavi genoemd) en pukkels.

"Daarom is een juiste huidverzorging belangrijk tijdens je zwangerschap!"

Acné

Ben je niet gezegend met een gloed, maar juist met onzuiverheden, dan is het van belang om je huid goed te reinigen. Kijk ook eens naar je make-up. Misschien zit daar wel iets in waar je huid niet goed op reageert. Haal iedere avond je make-up eraf en gebruik een Face wash. Smeer altijd een dag- en nachtcrème op om je huid soepel te houden. Ga in ieder geval niet scrubben, zo beschadig je je huid alleen maar. Ook al is de fijne scrub wel zacht voor je huid.

Zwangerschap en de zon

Onder invloed van hormonen in combinatie met de zon, gaat je huid meer pigment produceren en kan er een zwangerschapsmasker ontstaan: verkleuringen in je gezicht. Vaak op het voorhoofd en rond de lippen. Maar het kan ook op je wangen voorkomen. Daarom is het van belang dat je je iedere dag, meerdere malen, goed insmeert met een factor. Doe je dit niet, dan is de kans op een zwangerschapsmasker veel groter. En bedenk ook dat een zwangerschapsmasker niet per definitie hoeft te verdwijnen na een zwangerschap.

Striae 

Onder invloed van hormonen en de uitrekking van je huid, kan er striae ontstaan. Waarschijnlijk is striae grotendeels erfelijk bepaald, en dus kun je er weinig aan doen. Heel veel vrouwen krijgen striae, en het is niets om je voor te schamen. Het hoort allemaal ij het mama worden! Striae zijn scheurtjes in het bindweefsel die ontstaan wanneer de huid te snel groeit. Smeren kan helpen om je huid soepel te houden, maar heb je eenmaal striae, dan kun je er weinig meer aan doen. Wat kun je doen? Smeer je dagelijks in met een zwangerschapsolie of zwangerschapsbalm.

Jeuk

Veel zwangere vrouwen hebben last van jeuk. Dit komt deels doordat de huid opgerekt wordt en soms wat droog is door de hormonen, maar ook doordat de lever meer moeite heeft met het afvoeren van galzuren. De galzuren kunnen de zenuwuiteinden prikkelen. Door je huid goed te hydrateren en soepel te houden kan je de jeuk verminderen. Hiervoor kan je een verzorgende bodylotion gebruiken of bijvoorbeeld pure amandelolie. Tipje van ons: smeer je onder de douche in met onze Milky Bath Oil of kies voor een verzorgende doucheschuim die de huid niet uitdroogt.

Alles voor jouw zwangerschap