Close

Zo blijf je fit tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert er werkelijk waar echt (van) alles! Je lichaam staat met stip op één de winnaar van deze competitie. Er groeit een mini-me in jou en dat heeft niet alleen invloed op hoe je je voelt, maar ook op hoe je eruit ziet. Sporten kan helpen. In deze blog onze favoriete works outs.

Wees gerust: sporten tijdens je zwangerschap kan prima. Het is goed dat je op jezelf en de baby let, maar wees niet te voorzichtig. Sporten helpt juist om je zwangerschap gezond door te komen. Overleg met je verloskundige of gyneacoloog wat er in jouw situatie nog kan of mag. Iedere zwangere is anders.

Recharge yourself! Een uitdagende outdoor workout helpt je bij een goede work-life balance.

Onze favoriete work-outs
Deze 3 sporten zijn goedgekeurd door artsen en kun je veilig beoefenen tijdens je zwangerschap:

  • YOGA
    Yoga versterkt je spieren, stimuleert de bloedsomloop en helpt je te ontspannen. Best relaxed, tijdens je bevalling. Ook na je zwangerschap heb je plezier van je yoga-lessen: je herstelt sneller.
  • WANDELEN
    Het klinkt misschien wat suf of saai, maar wandelen heeft veel voordelen. Het is een eenvoudige manier om meer te bewegen en voor bijna iedere zwangere vrouw haalbaar. De training is niet te zwaar voor je knieën en enkels. En je kunt overal wandelen, je hoeft dus niet eerst naar de sportschool.
  • ZWEMMEN
    Een hele veilige manier om te bewegen, omdat je geen druk uitoefent op je gewrichten. Zwemmen is ook aan het einde van je zwangerschap nog prettig voor jou. Je voelt je veel lichter en kunt daardoor makkelijker bewegen.

Het is slim om te sporten onder professionele begeleiding. Bijvoorbeeld speciale zwangerschapsyoga, met aangepaste oefeningen voor zwangere vrouwen.

Ook onze partner Mom in Balance biedt speciale programma’s aan voor zwangere vrouwen. Hun missie? Zoveel mogelijk aanstaande moeders helpen aan een sterke, energieke basis. Dit doe je door in groepen outdoor training te volgen.

No worries, zelfs als je normaal nooit sport kun je meedoen. De trainer helpt je om op jouw niveau toch lekker te bewegen.  Je meld je hier aan voor een proeftraining bij Mom in Balance > Go go go!

Mom in Balance High Five
De babyfilm: hét nieuwe geboortekaartje
Verlanglijstje met must-haves voor newborns

Gratis verzending
vanaf €20

Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis

Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling

Vraag een sample aan