Tips van onze dermatoloog

Hoi, ik ben Elian!

En moeder van 2 dochters, Anaïs & Eléonore. Naast moeder ben ik ook dermatoloog en gepromoveerd op atopisch eczeem aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Ik help Sjoerd en Jochem met mijn kennis en achtergrond om zo de beste verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen te ontwikkelen. Mocht je specifieke vragen hebben, aarzel niet en vul onderstaand formulier in.

Ik kijk er naar uit van je te horen,

Elian

Contactformulier

Vraag de expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tips van Elian

Lezersvraag aan Elian: Moet je voor de verschillende delen van je lichaam andere verzorgingsproducten gebruiken? En zit er verschil tussen dure en goedkope verzorgingsproducten? Iedere huidstructuur is inderdaad anders. Zo bevat het gezicht, hals en decolleté minder zweet- en talgklieren en geen haarzakjes, waardoor de huid dunner is en sneller uit kan drogen. Daarnaast is het altijd beter om naar de inhoud van een product te kijken dan naar de prijs. Als je je huid op een normale manier van buitenaf wilt beschermen, dan hoef je geen extreem dure crème te kopen. Lees verder.

Lezersvragen aan Elian: Welke ingrediënten in huidverzorgingsproducten wil je vermijden en welke ingrediënten zijn juist top?
Dat zijn er nogal wat. De ingrediënten waar je met een zo groot mogelijk boog omheen moet gaan zijn de ingrediënten die de beschermlaag van je huid beschadigen. Denk hierbij aan harde alcohol, chemische schuimmiddelen (SLS), parabenen of minerale oliën.

Ingrediënten die je huid beschermen en hydrateren. Zoals een goede SPF maar ook natuurlijke ingrediënten, die mild zijn en de huid voeden en verzorgen. Let er ook altijd op in welke volgorde de ingrediënten op het etiket staan. Soms wordt er gezegd dat er iets in zit, maar als dit 0,001% is, dan heb je er natuurlijk niks aan. Bewaar je producten daarnaast ook altijd zorgvuldig, bijvoorbeeld op een donkere plek. Zodra er licht en zuurstof bij komt veranderen de werkzame stoffen. Lees verder.

Feit of Fabel: Vraag het Dermatoloog Elian
Werkt anti-rimpelcrème? Nee! Dit is een van de grootste fabels in de cosmetica industrie. Anti-rimpelcrème werkt namelijk niet. Naarmate je ouder wordt raakt het volume in je huid verloren. Dit zit deels in je DNA en is deels genetisch bepaald, ook je levensstijl speelt hierin een belangrijke rol. Lees meer in dit artikel.

Tip van Elian: voorkom droge huid in de winter! Onze dermatoloog geeft tips hoe je een droge babyhuid voorkomt in de winter maanden. Houdt de huid tijdens de wintermaanden extra vet door te smeren. Lees de blog

Tip van Elian: Zonnebrandcrème “Je huid herinnert zich elke zonnestraal vanaf het moment dat je geboren bent”, aldus dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer. Het veelvuldig insmeren van kinderen zou daarom net zo logisch moeten zijn als het goed poetsen van hun tanden. Bekijk de video
Wat te doen tegen berg bij baby’s?
Heeft je baby last van een droge hoofdhuid met gele schilfertjes? Dan heeft je baby waarschijnlijk berg. No worries, zo kom je er vanaf! Naar de blog

Tip van Elian: smeer zinkoxide! “Zinkoxide gedraagt zich als een fysieke barrière op de bovenkant van je huid”. Naar de blog

Tip van Elian: Handen wassen! We weten dat het moet en doen het allemaal; handen wassen. Na het plassen, na het spelen en voor het eten. Maar waarom is het nodig? Je lees het hier

  • Lezersvraag aan Elian: Zit er verschil in huidverzorging in de zomer en winter?

    Jazeker. In de winter word je huid blootgesteld aan wind en kou. Dit tast de beschermlaag aan, waardoor je huid eerder uitdroogt. Als de zon schijnt is het helemaal belangrijk goed te smeren, omdat je lichaam nog geen pigment heeft opgebouwd. Lees verder.

  • Lezersvraag aan Elian: Moet je je huid altijd beschermen tegen de zon, ook als het geen zomer is? Zo ja, welke factor/producten? En wat te doen als je een droge huid hebt?

    Ja, UV stralen kunnen doordringen tot de structuur van de huidcellen en deze beschadigen. Daarnaast breekt UV straling de elastine in de huid, die de huid soepel en veerkrachtig maken. Eén van de grootste boosdoeners bij het ontstaan van rimpels. Een droge huid heeft baat bij een vette, voedende crème op basis van een olie. Water droogt de huid namelijk uit, net als schuimende producten en andere chemische toevoegingen, zoals minerale olie en parabenen. Lees verder. 

  • Lezersvraag aan Elian: Is er per huidtype andere huidverzorging nodig? Zo ja, welke producten dien je dan wel of niet te gebruiken? En hoe kun je je huid goed verzorgen als je weinig tijd hebt?

    Wat ideaal is om tijd te besparen en toch je huid goed te verzorgen, is in ieder geval niet te lang douchen. Douche af met een olie en smeer jezelf daarna in met huidverzorging die je huid beschermt en hydrateert. Een crème per huidtype of een shampoo per haarlengte is een marketingtruc. Geen enkele huid heeft baat bij huidverzorging met chemische stoffen, teveel schuimers, geurstoffen, parfum en lange, hete douches. Vermijd deze dan ook ongeacht je huidtype. Lees verder.