Close

Tip van Elian: voorkom droge huid in de herfst en winter!

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en onze huid wordt droger. Daarom heeft de huid van jouw baby (en die van jezelf) de komende maanden extra veel liefde nodig. Maar hoe komt het dat je huid droger wordt in de herfst?

Een van de belangrijkste oorzaken is de luchtvochtigheid. Doordat deze zowel binnen als buiten, veel lager is dan in de zomerperiode, droogt de huid veel sneller uit. Daarnaast zijn je talgklieren minder actief met koud weer met het resultaat dat ze minder vet aanmaken. Het gevolg van minder vet op de huid is dat de natuurlijke beschermlaag van de huid tot een minimum geslonken is, of soms zelfs helemaal verdwenen.

Een droge huid voelt trekkerig aan en is bovendien extra kwetsbaar. Daarom is het dus erg belangrijk het laagje vet terug te brengen op de huid door goed en zeker voldoende, te smeren!

Tips voor de verzorging van de (baby) huid in de herfst en winter.

  • Houdt de huid tijdens de koude maanden extra vet door het gebruik van een goede basis crème of zalf. Een droge huid is minder vet, en minder vet betekent minder bescherming.
  • Vermijd teveel warme baden of hele lange (te) warme douches. Hoe verleidelijk het ook is op koude dagen, want warm water droogt de huid uit. Daarnaast onttrekt het warme water in combinatie met zeep nog meer vetten aan de huid. Als je een douche of een bad neemt, doe dit dan op een normale, lauwe temperatuur.
  • Gebruik een milde zeep of nog liever een bad- of douche olie. Dit voorkomt het uitdrogen van de huid. Een goed gehydrateerde huid is beter in staat om zichzelf te beschermen.
  • Gebruik een vette crème of zalf direct na het badderen en breng deze voorkeur aan op een huid die nog een beetje vochtig is. Op deze manier wordt het product beter door de huid opgenomen.
  • Smeer niet alleen je zelf, maar ook je kind van top tot teen in. Want niet alleen de huid van het lichaam, maar ook handen en voeten worden droger en ruwer door de kou.
  • Draag comfortabele kleding van zachte stoffen, zoals zijde en satijn. Vermijd het dragen van wol direct op de huid, want dit irriteert de blote (kinderhuid).

Enjoy de herfst & winter!

Groet,

Dermatoloog Dr. Elian Brenninkmeijer

expert-elian-text

 

 

In deze video vertelt onze dermatoloog waarom je huid in de winter extra aandacht nodig heeft:

Heb je vragen voor Elian? Vul dan onderstaand formulier in:

Vraag de expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

 

Wat te doen tegen berg bij baby’s?
ONTMOET NAÏF’S NIEUWE VRIENDJE: OENNY VAN UNICEF!

Gratis verzending
vanaf €20

Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis

Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling

Vraag een sample aan