Close

Tip van Elian: soak and smear

Dagelijks douchen kan slecht zijn voor de huid. Mijn tip: 'soak and smear'. Het koude winterweer van de komende maanden kan er voor zorgen dat onze huid flink uitdroogd. De combinatie van ons koude klimaat én onze voorliefde voor frequent douchen of badderen is namelijk het perfecte recept voor het creëren van een gevoelige droge huid en eczeem!

Moeten we daarom minder douchen? Nee, zeg ik. Het gaat er niet om hoe vaak je onder de douche staat of in bad gaat maar hoe je er mee omgaat. Het moeilijkste is mensen duidelijk te maken hoe met ons douchegedrag om te gaan. Eigenlijk haalt zeep de natuurlijke olie van onze huid af: het droogt uit.

Mijn tips zijn gebruik lauwwarm water, een zeep-vrije douche- of wasgel en douche kort. Daarna is het van belang om zo snel mogelijk de huid te hydrateren met een moisturizer zoals bijvoorbeeld body lotion.

Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van een bad therapeutisch kan werken voor een droge eczeem huid. Dit omdat soaken oftewel weken in lauw warm water de huid helpt met het opnemen van water en daarmee te hydrateren. Week voor 10 tot 15 minuten en smeer daarna een moisturizer. De huid includeert hiermee een laagje vocht en krijgt zijn natuurlijke vetlaagje terug.

We gebruiken als dermatoloog de term “soak and smear”. Met name voor kinderen is deze techniek erg handig en belangrijk omdat we weten dat met name baby’s en kinderen een gevoelige tedere huid hebben.

Mocht je specifieke vragen hebben, aarzel niet en vul onderstaand formulier in.

Ik kijk er naar uit van je te horen.
expert-elian-text

Vraag de expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ONTMOET NAÏF’S NIEUWE VRIENDJE: OENNY VAN UNICEF!
Handen wassen in 9 stappen

Gratis verzending
vanaf €20

Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis

Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling