Natuurlijke zonbeschermingNieuw van Naïf: Natuurlijke zonnebrandcrème voor de hele familie! Zónder witte waas, 100% vegan, oceaan vriendelijk en zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. Ontdek het hele assortiment!.Natuurlijke UV filter

Bio-plastic tubes

Microplastic free

Oceaan vriendelijk

Natuurlijke vs chemische UV filters, wat is het verschil?


En wat is daarbij het verschil tussen mineraal en chemische UV filters? Komt ‘ie: een chemische UV filter trekt in de huid en absorbeert daar de zon. De huidreactie die ontstaat als de zonnestralen op de huid schijnen is de UV bescherming. Een minerale UV filter is afkomstig van een mineraal zoals zinkoxide of titanium dioxide en legt een laagje op de huid. Als een soort spiegel weerkaatst deze de zonnestralen. Hierdoor is de kans op een huidreactie minimaal. Dit maakt natuurlijke UV filters zeer geschikt zijn voor baby’s & kids en de gevoelige huid.

Een nadeel van minerale UV filters is de witte waas die vaak ontstaat op de huid. Daarom hebben we hard gewerkt aan een formulering voor een sunny glow, zónder Casper the Ghost taferelen 🙂


Natuurlijke zonproducten voor iedereen

Natuurlijke Aftersun

€14.95

Natuurlijke zonnebrandcrème lichaam SPF30

€21.95

Natuurlijke zonnebrandcrème gezicht SPF30

€24.95

Natuurlijke zonnebrandcrème Baby & Kind factor 50

€21.95

“No seahorses were harmed in the making of these”

Oceaan vriendelijke zonnebrandcrème


Bij Naïf maken we de allerbeste producten die vriendelijk zijn voor de huid en de natuur. Taking care of the next generation! Bij de ontwikkeling van onze natuurlijke zonnebrandcrème vinden we het belangrijk dat de formulering vriendelijk is voor de huid, maar ook voor de oceaan. Scroll down en ontdek wat dit betekent!


Oxybenzone-vrij

Wat betekent het en waarom is het belangrijk? Jaarlijks spoelt er meer dan 14.000 ton zonnebrandcrème de zee in. In chemische UV filters wordt gebruik gemaakt van Oxybenzone en Octinoxate waarvan 1 druppel genoeg is om duizenden liters zeewater te vervuilen. Hello coral bleaching! Daarom zijn deze in diverse landen zoals Hawaii, Bonaire en Palau al verboden.

Nanodeeltjes

Het nadeel van minerale UV filters is dat het een witte waas achterlaat op de huid. Om dit te verhelpen worden de ingrediënten in kleine deeltjes opgeknipt, nanodeeltjes. Omdat deze zo klein zijn kunnen ze door de huid dringen en daarnaast in de natuur terecht komen. We don’t want that. Bij Naïf gebruiken we non-nano filters. Je herkent nanodeeltjes op het etiket als “Zinc oxide (nano)” of “Titanium Dioxide (nano)”.

Microplastics

Voor de viscositeit van een crème of lotion kunnen er microplastics worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de microbeads in een scrub. Ook in zonnebrandcrème kunnen microplastics worden gebruikt. De Plastic Soup Foundation strijdt al jaren voor een plasticvrije natuur en beloont plasticvrije merken met een Zero Plastic Inside Certificate. Je vindt alle merken op hun overzichtspagina.


“Gek op de zonnebrandcrème van Naïf. Eindelijk een natuurlijke zonnebrand die geen witte waas achter laat! Smeert ook goed uit.”

Veelgestelde vragen


Wat betekent SPF

SPF staat voor Sun Protector Factor en beschermt tegen UVB-straling. Naast UVB zijn er ook UVA stralingen.


Wat zijn UVA en UVB stralen?

UVA-straling dringt het diepst in de huid door en versnelt de huidveroudering. UVB-straling zorgt ervoor dat je verbrandt.

Hoewel je door UVA niet verbrandt, kan deze vorm van UV-straling wel huidschade veroorzaken. Het is dus belangrijk om een zonnebrandcrème te kopen die zowel tegen UVA als UVB beschermt.


Met welke factor kun je het beste smeren?

Dat hangt onder andere af van je leeftijd en huidtype. Voor volwassenen adviseert KWF kankerbestrijding bij dagelijkse buitenactiviteiten factor 15. Ga je zonnen, op vakantie naar de zon of op wintersport? Gebruik dan liever een factor 30. En zonnebrand voor je baby? Die smeer je minimaal in met factor 30 of factor 50. Heeft je mini-me zijn / haar eerste verjaardag nog niet gevierd? Hou ze dan liever helemaal uit direct zonlicht.


Hoe vaak moet je je insmeren?

Er wordt aangeraden om de twee uur in te smeren. Ben jij of je kleintje het water ingegaan? Dan is het weer tijd voor een smeerbeurt. Voor je kleintje kan je het volgende hanteren: 7 theelepels per smeerbeurt. 2 voor de armen, 2 voor de benen, 2 voor de romp en 1 voor het gezicht.


Zonnebrandcrème boven of onder je dagcrème?

Dat hangt af je kiest voor een chemische of minerale/natuurlijke zonnebrandcrème.

Bij een natuurlijke zonnebrand, ofwel van Naïf, dan mag je dagcrème als eerst ingesmeerd worden. Waarom? Zodat de werkzame stoffen van je dagcrème hun werk kunnen doen. Breng je dagcrème dus aan en laat deze goed intrekken. Vervolgens smeer je zonnebrandcrème op. Let op: bij een chemische filter is het andersom, deze moet namelijk in contact komen met de huid om zijn werk te doen