Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.
Meer informatie
Home Blog Ondernemer aan het woord: Kim en Merel van Lievelingetjes kinderwarenhuis in Lisse

Ondernemer aan het woord: Kim en Merel van Lievelingetjes kinderwarenhuis in Lisse

07 juni 2018 by Eliza

Je zet een stap binnen en verliefd ben je! Je waant je in de wereld van Lievelingetjes kinderwarenhuis. Een uniek plekje in Lisse, een dorp in het hart van de bollenstreek. Bij Lievelingetjes voel je je meteen thuis; Merel en Kim hebben hier namelijk een prachtige horeca plek en winkel weten neer te zetten. Voor kinderen een speelparadijs en voor de ouders een plek om een lekkere kop koffie te drinken. Daarnaast kun je bij Lievelingetjes terecht voor een mooi cadeau én sinds maart je Naïf benodigdheden!

Bij de twee dames begon de ondernemersdrang zo’n 3 jaar geleden te kriebelen. Beiden hadden ze kinderen en vonden het niet meer prettig om opgeslokt te worden door de hoge werkdruk op kantoor. Ze wilden iets voor zichzelf, een mooie plek voor kinderen én ouders om te winkelen en te ontspannen. Het idee begon met een pop-up store in de weken voor sint en kerst, maar al snel was duidelijk dat er een permanente vraag naar het kinderwarenhuis was.

Het geheim van een soepele samenwerking
Kim en Merel hebben in elkaar de perfecte zakenpartner gevonden. Jarenlang waren ze al vriendinnen en al snel merkten ze dat ze ook op zakelijk vlak goed op een lijn lagen. Indien er meningsverschillen zijn worden die meteen uitgesproken. “Alles meteen zeggen en niks opkroppen” vertellen de dames. Allebei hebben ze een passie voor mooie kinderproducten, dat vormt hun geheim voor een soepele samenwerking.

Beiden vinden ze het hoge serviceniveau van groot belang voor Lievelingetjes. De meiden die bij hen werken krijgen trainingen en veel aandacht. Kim vertelt; “juist dat persoonlijke contact met klanten vinden wij heel belangrijk, altijd een praatje kunnen maken”. Dit maken ze nieuw personeel ook meteen duidelijk; daar mag tijd aan worden besteedt.

“Je moet altijd een praatje kunnen maken” – Kim

Net als thuis
Verder proberen Kim en Merel de sfeer intern ook heel “huiselijk” te houden. “Mensen zien het echt als een verlengde van thuis, wij willen dan ook dat ze zich op hun gemak voelen” vertelt Kim. En of je je hier thuis kan voelen! De dames zorgen voor huisgemaakte taarten, die speciaal voor Lievelingetjes worden gebakken, ze zorgen voor fijne lunches met verse producten. Ook aan de kids wordt gedacht, zo kunnen zij genieten van vers fruit of gezonde snacks.

Naast het mooie speelgoed, servies en andere cadeaus vliegt sinds maart ook Naïf over de toonbank. De dames zijn hier heel blij mee; “de zonproducten lopen heel erg goed, zeker sinds we ze in het speciale display hebben staan op de counter” vertelt Merel. Verder gebruikt zij ook zelf de producten voor haar kids.

“Super fijn om het nu mee te kunnen nemen uit de winkel!” – Merel

Of het zo genoeg is? Zeker niet. De dames hebben de droom om ooit uit te breiden en meer steden en dorpen te verblijden met een “Lievelingetjes kinderwarenhuis”. Wij zijn voor!

Niet de mogelijkheid om bij Lievelingetjes langs te gaan voor koffie? Ze hebben ook een webshop. Moet je de koffie er helaas wel zelf bijdenken.

Lievelingetjes kinderwarenhuis, Koninginneweg 4 te Lisse

Lees meer


Gratis verzending
in Nederland en België


Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis


Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling