Close

De ideale papadag volgens… Sjoerd & Jochem van Naïf

Naïf is in 2012 opgericht door Jochem en Sjoerd, toentertijd twee kersverse papa's. Sjoerd heeft inmiddels twee jongens, Jochem drie jongens en wordt binnenkort vader van een meisje! Tijd dus om even wat vragen te stellen aan de twee. Want hoe ziet een papadag eruit als je ook nog een knallend goed bedrijf hebt? Sjoerd en Jochem vertellen.

Jochem is dus vader van drie jongens Tycho (6), Tobias (4) en Wicher (2) en binnenkort komt er een meisje aan. Sjoerd heeft Klaas (4) en Jack (2). Als eigen ondernemer heb je het druk, maar de positieve kant is dan ook dat je daardoor vrij flexibel bent. Een vaste papadag zit er niet in, maar natuurlijk zitten er dagen bij dat de twee hun kinderen op sleeptouw nemen. “Dus Jochem, wat doe je dan zoal?”.

“In Den Haag zijn er veel opties. Zo hebben we het strand, zijn er genoeg speeltuinen en activiteiten waar kinderen heel blij van worden. Denk bijvoorbeeld eens aan Madurodam. Maar in principe kun je drie jongens ook gewoon blij maken met een potje voetballen. Een structuur zit er niet echt in. Afhankelijk van het weer en waar de jongens zin in hebben.”

Ultieme tip:

“Haal een paar goeie, ouderwetse spelletjes uit de kast. Daar zijn ze uren zoet mee. En ik zelf trouwens ook.”

Maken je zoons elkaar ook weleens af?
“Tuurlijk, jongens zijn wildebrassen. Zo heeft de middelste laatst nog z’n duim gebroken. Ben trouwens heel benieuwd hoe het zo is als er een meisje bij zit.”

Oké, Sjoerd en wat doe jij op een papadag?
“Wij wonen heel dicht bij het strand, dus eigenlijk gaan we vaak daarheen. Ik doe zelf aan kitesurfen, dus de kans is groot, dat als de jongens ouder zijn, we samen op een plank staan.”

Life is a beach, maar wat zijn alternatieven?
“Potje voetballen of naar het zwembad. Kinderen maak je eigenlijk al vrij snel blij.”

Is dat zo?
“Ach, als je sowieso een ijsje gaat eten, is de dag gewoon goed.”

Tips van Sjoerd en Jochem

De ultieme tip: zorg dat je altijd een troef achter de hand hebt. Om je hierbij een handje te helpen, hebben we nog een handig lijstje met tips. Wat dacht je van…

  • Hutten bouwen, denk: boomhutten, tafelhutten of waar je dan ook maar hutten kunt bouwen.
  • Technische spelletjes: van ‘Hoe laat je een lamp branden’ tot ‘hoe laat je een speelgoedauto rijden op zonne-energie’.
  • Samen de auto wassen: klinkt saai, maar kinderen vinden dit vaak fantastisch.
  • Huur een bootje: in veel steden kun je bootjes huren, ook zonder dat je een vaarbewijs nodig hebt.
  • Maak een film: bedenk een aantal scènes, maak een script en – mocht je een beetje handig zijn met monteerprogramma’s – doe er wat special effects in.

Tip! Weten wat je allemaal mee moet nemen bij een dagje uit? Speciaal voor alle vaders: de baby survivalkit. Een handige lijst met alle benodigdheden voor de ultieme papadag.

Naïf op bezoek bij partner Ziekenhuis Amstelland
Reizen met je baby, hoe doe je dat?

Gratis verzending
vanaf €20

Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis

Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling

Vraag een sample aan