Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.
Meer informatie Akkoord
Close
Home Blog Feit of fabel: Slaap kun je inhalen

Feit of fabel: Slaap kun je inhalen

08 maart 2018 by Nancy Spijkman

"Ah ik heb vannacht zo slecht geslapen, ik ga vanavond vroeg naar bed, even wat slaap inhalen!"

slaap inhalen

Wanneer je weinig geslapen hebt, is het heel gemakkelijk om te denken: oh, maar dan ga ik toch even wat slaap inhalen? Klinkt plausibel. Maar kan dit eigenlijk wel? Naïf legt uit.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het is een fabel. Was jij vannacht uren naar het plafond aan het staren, dan moet je dus niet denken dat je het vannacht weer kan inhalen. Je kunt het wel proberen en vaak val je ook direct als een blok in slaap, maar het heeft geen positief effect op je lichaam.

Je verstoort namelijk je biologische klok. Je lichaam is dol op ritme en regelmaat, ga je dit verstoren dan kun je je uiteindelijker lui en chagrijnig voelen. Daarbij is het stressvol voor je lichaam, aangezien-ie het hele ritme kwijt is! Heb je weinig geslapen, dan drink je waarschijnlijk ook nog een paar koppen koffie. Ook dit is niet heel goed voor je nachtrust. Zucht…

Oké, dus wat kun je doen? De makkelijkste manier om de bioklok toch nog een beetje in bedwang te houden, is door ‘m niet te verstoren. Ga dus om dezelfde tijd naar bed en sta om dezelfde tijd op, zoals je dat iedere dag doet. Ook in het weekend. Whoops, klinkt niet heel fijn, maar het is in the end wel beter voor je.

LEES OOK: Waarom je dagcrème niet als nachtcrème moet gebruiken

Lees meer

Gratis verzending
in Nederland

Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis

Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling