Home Blog Feit of fabel: Met kleding aan kun je niet verbranden

Feit of fabel: Met kleding aan kun je niet verbranden

01 juli 2018 by

Een dag naar het strand? T-shirtje aan en gaan! Toch ben je met kleding aan niet zo goed beschermd als dat je zou denken, zo biedt een droog wit t-shirt slechts SPF15.

feit-of-fabel-kleding aan

Feit of fabel: Met kleding aan kun je niet verbranden

Niet waar. Kleding houdt een deel van de UV-straling tegen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van de dikte en structuur van de stof. Je kunt door je kleding heen nog steeds verbranden: Een droog wit T-shirt biedt slechts een bescherming van SPF 15. Te weinig als je kind de hele dag buiten is dus.

Er is ook speciale kleding die UV-straling tegenhoudt. Deze kleding biedt een bescherming vergelijkbaar met zonnebrandcrème met SPF 50. Je kunt bijvoorbeeld een outfit van Beach and Bandits kopen. Handig voor op het strand, dat scheelt smeren. En draag een pet of hoed met een brede rand om je gezicht te beschermen.

Maar let op: alle lichaamsdelen die niet bedekt zijn moeten nog steeds goed ingesmeerd worden. Gebruik daarvoor zonnebrand met natuurlijke, minerale filters zoals Naïf zonnebrandcrème. Smeer jezelf en je kids goed in voordat je de zon in gaat en doe dit iedere twee uur opnieuw.

*bron: KWF Kankerbestrijding

Foto credits: https://www.instagram.com/phienflo/ 

feitoffabel

 

 

 

 

Lees meer


Gratis verzending vanaf €20
Altijd gratis voor Clubleden


Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis


Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling