Personal care

5x zo vervang je plastic in je badkamer

07 maart 2021

Yoni-tampons-en-maandverband-zonder-plastic2 1512x

Er zijn meerdere redenen om plastic te verminderen en vervangen. Zo komt plastic in de natuur en in ons drinkwater. Dieren eten het op en plastic blijft bestaan, omdat het niet afbreekt. Where to start? In de badkamer bijvoorbeeld, door plasticvrije producten toe te voegen!

Oké, en wat doe je dan met de bestaande producten die je al hebt? Heb je het over verzorgingsproducten, dan maak je ze eerst op of - mits ongeopend - je brengt ze naar een van de Soap Treatment Store-filialen voor de Soap Foundation. Daar worden ongebruikte producten ingezameld en verdeeld over mensen die niet in de mogelijkheid zijn verzorgingsproducten aan te schaffen. Waanzinnig initiatief. Heb je het over wattenstaafjes e.d., dan maak je die eerst op en doe je plastic verpakkingen natuurlijk in de plasticemmer.

Goed, waar zit allemaal plastic in en wat is het alternatief?

1. Microbeads

Ken je die scrubkorrels in je scrub? Of misschien wel die korreltjes in je tandpasta? Vaak zijn die hele kleine plastic balletjes. Bij Naïf gebruiken we rijst en calcietkorrels in onze Face Scrub.

2. Plastic tandenborstel

Vervang je huidige tandenborstel eens door een bamboe-variant. Deze koop je bij goede natuurdrogisterijen of online. De Humble Brush is een bekende. Jordan heeft de Green Clean tandenborstel ontwikkel, gemaakt van 100% gerycled plastic, bio-based haren en 100% gerecycled kartonnen verpakking.

3. Wattenstaafjes

De lange delen bij de wattenstaafjes bestaan uit plastic. Je hebt tegenwoordig dus ook houten wattenstaafjes. Heel handig en goed afbreekbaar.

4. Tampons & maandverband

Een vrouw gebruikt gemiddeld 10.000 stuks tampons & maandverband in haar leven. Wist je dat hier vaak plastic en andere chemicals in zijn verwerkt? Een no-go als je het ons vraagt. Je hebt hier tegenwoordig allerlei alternatieven voor, zoals de menstruatiecup, maar ook de producten van Yoni zijn een stuk vriendelijker voor body and nature.

5. DIY

Maak zelf je producten. Denk aan deo, face masks en conditioner. Stop ze in glazen potjes met een kurken dop. Het is altijd leuk om zelf de keuken in te duiken om je eigen producten te maken! In deze blog van De Groene Meisjes vind je een "recept" voor deo.

Subscription form
Waar wil jij meer informatie over ontvangen?