Dit moet je weten over de babyhuid

Dit moet je weten over de babyhuid

Gepostet am August 10 2018

Oh oh oh, die babyhuid. Zo zacht. Zo onaangetast. Die geur! We kunnen er dagen naar blijven kijken. De babyhuid heeft iets magisch. Maar bedenk ook dat de babyhuid de meest tere, pure en gevoelige huid is die er is. Ze heeft nog geen zonnestraaltje gezien (houd dat even zo).

Vernix Caseosa

Kwetsbaar dus, die babyhuid. Moeder Natuur weet daar alles van en daarom wordt er in je buik al een “natuurlijke crème” aangemaakt, om de pure huid te beschermen. Dit wordt ook wel vernix caseosa genoemd. Je herkent het aan het witte laagje wanneer je baby wordt geboren. Is je kindje te vroeg geboren, dan zie je het nog aardig zitten. Is je kindje op tijd, dan zie je het vaak nog een beetje. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat je het laagje weghaalt. Laat het intrekken, sowieso minimaal 24 uur. Doe daarom je baby niet meteen in bad. Dit kan je ook aangeven in het ziekenhuis of bespreken met je kraamhulp.

Huidverzorging

Er komt een moment dat je je kindje toch graag in bad wil doen. Omdat de babyhuid zo kwetsbaar is, kunnen er bijvoorbeeld smetplekken ontstaan door vocht (denk aan spuug of ontlasting). Het is daarom fijn om je kindje te badderen. Maar, omdat de huid zo teer is én water en zeep uitdrogen, begin je met een zachte badolie. De Milky Bath Oil is een goede starter.

Je baby hoeft niet iedere dag in bad

Echt niet. Believe us. Het klinkt misschien onhygiënisch, maar dat is het niet. Twee keer per week is genoeg. Baby’s worden namelijk niet vies, ze zweten niet en ze spelen niet in de modder.

Waarom we de hele dag aan onze baby willen ruiken

Wanneer een baby’tje geboren is en mensen komen bij je op kraambezoek, dan zeggen ze vaak: “Het ruikt hier helemaal naar baby”. Komt dat door de producten? Of is het de baby zelf? Wat is dat toch eigenlijk met baby’s en hun heerlijke geur? We kunnen er geen genoeg van krijgen: de geur van je baby. Het liefst ruiken we de hele dag aan een pasgeborene. Het heeft iets zoetigs, het heeft iets bijzonders. Het maakt dat we van een baby gaan houden. Eigenlijk overtreft geen enkele geur de babygeur. Sterker nog, het schijnt tegen depressiviteit te werken. Heeft Moeder Natuur goed geregeld. Logisch ook wel, want je wilt natuurlijk van je baby gaan houden. De geur van de baby wekt een chemische reactie in de hersenen op die hetzelfde effect heeft als medicatie tegen depressiviteit. Omdat de babygeur al zo heerlijk is, willen we bij Naïf deze geur niet overstijgen. Naïf heeft een milde geur (vrij van allergenen), zodat het een mooie aanvulling is.
LEES OOK: zo maak je van het badritueel pas echt een feest

Mehr Posts