Waarom Aloë Vera in onze Cooling After Sun goed voor je is

aftersun

Gepost op januari 16 2020

Samen met onze Zonnebrandcrème vormt de Aftersun een zonnig duo. Smeren is namelijk niet alleen belangrijk vóór en tijdens het zonnen. Maar ook erna.

Na een zonnige dag kan de huid van jouw mini-me wel wat extra verzorging gebruiken. Je huid herinnert zich namelijk elke zonnestraal vanaf het moment dat je geboren bent. De gevoelige kinderhuid verzorg je met een natuurlijke, kalmerende aftersun. Zo kan de huid tot rust komen en herstellen van een dag plezier op het strand.

De werking van Aloë Vera in onze Aftersun

Kids love fun in the sun, but no one likes a fried baby!

Per ongeluk toch een beetje verbrand? Je beperkt de schade door te smeren met aftersun. UV-straling zorgt namelijk voor de aanmaak van vrije zuurstofradicalen. Deze deeltjes beschadigen het DNA en dragen bij aan huidveroudering en het ontstaan van huidaandoeningen. En ze zorgen voor een pijnlijke rode huid.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de werking van Aloë Vera een kalmerend effect heeft na irritatie door UV-licht. Daarom hebben wij dit natuurlijke ingrediënt gekozen voor onze After Sun. Aloë Vera maakt de gel verkoelend, kalmerend en hydraterend. Cool down baby!

Maar, waarom is Aloë Vera nog meer goed voor je? Het heeft een vochtregulerende werking en het stimuleert de celstofwisseling, waardoor herstel sneller in werking wordt gezet. Oké, klinkt duidelijk, maar waarom kun je dan beter geen bodylotion gebruiken na een dag zonnen?

De werking van een After Sun vs. Bodylotion

Bodylotions zijn over het algemeen vetter dan aftersuns. Daardoor legt het een laagje op je huid, waardoor de warmte niet weg kan. Moeten we niet hebben. Daarom zijn aftersuns beter voor na het zonnen. En ja, als er dan ook nog Aloë Vera aan is toegevoegd en het een gel betreft, dan is het helemaal licht voor je huid.

Smeer & doneer

Je shopt de After Sun in onze webshop. Voor iedere verkocht product doneren wij aan KWF Kankerbestrijding. Zo draagt elke zonnige dag bij aan de wereldwijde strijd tegen (huid)kanker.

Natuurlijke aftersun gel

Nog meer voordelen van de werking van Aloë Vera

Je ziet Aloë Vera tegenwoordig overal. En dat is niet voor niks, want de gel heeft many many voordelen.

  1. Zo kun je 'm gebruiken als make-up remover
    Smeer het 'sap' op een wattenschijf en haal je make-up er vanaf.
  2. En als mondwater
    Echt? Zeker. Spoel je mond dagelijks met puur Aloë Vera sap en je hebt de hele dag een frisse adem. Daarnaast bevat het vitamine A, C en E en mineralen als calcium, zwavel en magnesium. Wat ook weer helpt voor een goede huid.
  3. Het vermindert littekens
    Sommige experts beweren dat Aloë Vera gel beter werkt dan littekencrème. We hebben het zelf nog niet getest, maar gaan het zeker eens proberen!

Meer Naïf Verhalen