Zo voorkom je een droge baby huid

Zo voorkom je een droge baby huid

Gepost op december 12 2019

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de huid wordt droger. Daarom heeft de huid van jouw baby (en die van jezelf) de komende maanden extra veel liefde nodig. Hoe doe je dat dan precies? Lees hier meer.

Hoe ontstaat een droge baby huid? Een van de belangrijkste oorzaken is luchtvochtigheid. Als deze zowel binnen als buiten, veel lager is dan in de zomerperiode, dan droogt de huid veel sneller uit. Daarnaast zijn je talgklieren met koud weer minder actief met het resultaat dat ze minder vet aanmaken. Het gevolg van minder vet op de huid is dat de natuurlijke beschermlaag van de huid tot een minimum geslonken is, of soms zelfs helemaal verdwenen wat resulteert in een droog gezicht.

Een droge huid voelt trekkerig aan en is bovendien extra kwetsbaar. Daarom is het dus erg belangrijk het laagje vet terug te brengen op de huid door goed en zeker voldoende, te smeren!

 

Tips voor de verzorging van de droge baby huid

1. Houd de huid tijdens de koude maanden extra vet door het gebruik van een goede crème of zalf, zeker als je naar buiten gaat. Een droge huid is minder vet, en minder vet betekent minder bescherming. Met de Body Lotion van Naïf geeft de huid een extra beschermlaag.

2. Gebruik een milde zeep of nog liever een Milde Badolie. Dit voorkomt het uitdrogen van de huid. Een goed gehydrateerde huid is beter in staat om zichzelf te beschermen.

3. Gebruik een Vette Crème direct na het badderen en breng deze voorkeur aan op een huid die nog een beetje vochtig is. Op deze manier wordt het product beter door de droge baby huid opgenomen.

4. Smeer niet alleen je kiddo, maar ook jezelf van top tot teen in. Niet alleen de huid van het lichaam, maar ook handen en voeten kunnen wat droger en ruwer aanvoelen.

5. Draag comfortabele kleding van zachte stoffen, zoals zijde en satijn. Vermijd het dragen van wol direct op de huid, want dit irriteert de blote huid.

Gerelateerde producten

Meer Naïf Verhalen