Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.
Meer informatie Akkoord
Close

5 onmisbare ingrediënten in babyverzorging

Een babyhuid is teer, puur en onaangetast. Dit betekent dat het enkel met natuurlijke en niet-schadelijke ingrediënten in aanraking mag komen. Daarbij willen we natuurlijk het beste voor onze mini-me's. Dus verzorgende elementen zijn ook een must! Daarom: 5 onmisbare ingrediënten in babyverzorging.

Hoe de huid van je baby reageert op verschillende ingrediënten is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Één ding is zeker: elke huid is uniek, maar dat neemt niet weg dat de onderstaande vijf ingrediënten in babyverzorging goed zijn voor de huid van je baby.

1. Bisabolol: Komt voor in de echte kamille (Matricaria recutita) en kan gebruikt worden in huidcrèmes om irritatie tegen te gaan. Het kan ook tegen bacteriën en schimmels gebruikt worden. En wat denk je van de milde bloemengeur? Het is daarom ook een natuurlijke geurstof.
2. Zinkoxide: Je herkent producten met zinkoxide aan de ietwat witte waas die het achterlaat. Zinkoxide werkt genezend en verkoelend, perfect voor luieruitslag. Zinkoxide is o.a te vinden in onze billencrème en zonnebrand.
3. Natuurlijke oliën: Wat dacht je van helende macademia-olie, beschermende zoete amandel-olie en hydraterende avocado-olie? Deze oliën zitten o.a. in onze bodylotion en billencrème.
4. Glycerine: Een lichaamseigen stof die de huid zacht en soepel houdt. Daarom is dit ingrediënt perfect geschikt voor de gevoelige babyhuid. Glycerine zit o.a. in onze Helping Hand Wash, Cooling After Sun Gel en Nurturing Cream.
5. Katoenzaadolie: In zeep heeft katoenzaadolie een krachtige reinigende en hydraterende werking. Het is tevens een natuurlijk schuimmiddel én de olie is ook nog eens hypoallergeen. Mensen die geen zeep kunnen gebruiken vanwege huidreacties, verdragen zeep met katoenzaadolie goed. Onze Nourishing Shampoo bevat bijvoorbeeld katoenzaadolie.

Foto via

Lees ook: Babyverzorging – wat gebruik je wanneer? 

Gratis verzending
in Nederland

Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis

Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling