Close

Hoe was ik het haar van mijn baby?

Van krullenbol tot piekhaar: babies love a good hairday. Maar hoe vaak moet je babyhaar wassen? En hoe?

Hoe vaak?

De eerste maanden heb je alleen water nodig voor de lokken van je baby. Als je mini meer haar krijgt, kun je 1 keer per week shampoo gebruiken. Zelfs als ’ie geen haar heeft, is Naïf babyshampoo fijn. Hij verzorgt ook de hoofdhuid namelijk.

Milde babyshampoo

Een speciale shampoo voor je mini is een must. Babyshampoo is minder zuur dan je eigen haarverzorging. Onze Naïf Shampoo is er voor iedere little one en bevat geen PEG, SLS/SLES, phenoxyethanol, parabenen en minerale olie. Dat maakt ‘m extra mild.

De shampoo is dermatologisch getest en geeft een instant good hairday. Plus: het ruikt heerlijk en deze bubbles prikken niet in de ogen. Kijk je baby shinen!

Hoe was je de haren van je baby?

In bad of onder de douche: it’s up to you. Voor een newborn is in bad het makkelijkst. Maak de haren voorzichtig nat. Neem een beetje shampoo en masseer ‘t in. Goed uitspoelen en klaar.

Naïf babyshampoo prikt niet. Maar wist je dat een baby slechts 2 keer per minuut met zijn ogen knippert? In vergelijking met een volwassene (15 keer per minuut) is de kans dat er water in de ogen komt dus een stuk groter. Hou daarom wat voor de ogen bij het uitspoelen, een washand bijvoorbeeld.

Schoon? Afdrogen maar. De babyhuid is erg teer en 5 keer zo dun als een volwassen huid. Dep je baby daarom droog, niet wrijven.

Heeft jouw baby berg?

No worries. Jouw mini-me is niet de enige die last heeft van berg. En de meeste baby’s ondervinden hier geen ongemak van. Masseer de hoofdhuid met een milde baby-olie en een zacht borsteltje. Was daarna de haren met een speciale milde babyshampoo. Hier lees je meer tips bij berg.

 

Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier. En volg ons gelijk ook even op Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van nuttige informatie, aanbiedingen en ben je automatisch lid van de Naïf-community. Dat wil je.

 

Nieuw van Naïf: Eco-Friendly Baby Wipes
Wat te doen bij eczeem

Gratis verzending
vanaf €20

Voor 21:00 uur besteld
is morgen in huis

Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling